avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren - parcela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren - parcela


Proprietarul unei suprafete de teren poate vinde o anumita parcela daca nu exista un CF separat pentru parcela respectiva? Adica, poate sa aiba dezmbembrarea facuta pe parcele, fara a le fi inscris in CF-uri individuale? In acest caz, daca se efectueaza vanzarea, cumparatorul ar trebui sa inscrie el parcela respectiva in CF (adica o inregsitreaza direct in CF pe numele lui - fara ca proprietarul initial sa fi facut CF separat pe parcela respectiva). Este posibil asa?
Va multumesc mult

Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 13:12, 20 Aprilie 2011
Trebuie act de dezmembrare, intabularea parcelelor rezultate din dezmembrare si abia apoi poate proceda la instrainarea uneia sau unora dintre ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren Ramona Aldea Ramona Aldea cand se vinde o anumita parcela de teren (dintr-o anumita suprafata care a fost anterior dezmembrata) - pentru care exista CF separat, se blocheaza CF-ul pe ... (vezi toată discuția)
Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren extravilan cumparat pe baza de contract v-c autentic user_me user_me [b]Se poate face intabulare directa pe cumparatori sau mostenitori ai acestora?[/b] Este vorba de un teren extravilan (pentru care exista TP) cumparat in nov. ... (vezi toată discuția)