Am un ap. la ultimul etaj si in ianuarie 2010 a inceput sa se ude tavanul.Am sesizat verbal presedintele de asociatie si admin. insa nu s-a rezolvat nimic.In august/septembrie (nu mai retin exact) le-am facut sesizare scrisa in care le-am cerut sa se gaseasca o solutie sa reparam acoperisul deoarece se apropia iarna si am mentionat ca n-o sa mai platesc intretinerea pana nu se rezolva problema.
Deasupra apartamentului se afla si se afla inca o antena parabolica imensa care a fost montata fara acordul asociatiei.Presedintele de asociatie a spus ca problema este din cauza antenei si s-a inteles cu proprietarul acesteia sa plateasca reparatia (au mai pus un strat de carton).
Firma a fost aleasa personal de presedintele asociatiei,receptia s-a facut fara vreo proba insa reparatia a fost facuta PROST, deoarece la prima ploaie s-a intamplat acelasi lucru...si acum imi ploua in casa.
Am chemat admin. si presedintele de asociatie sa se convinga dar mi-au spus ca au facut tot ce au putut si daca vreau sa-mi repar acoperisul sa caut eu pe cineva si s-o fac pe banii mei chiar daca lucrarea este in garantie.
Deci:
-reparatia a fost facuta prost si imi ploua in casa
-eu nu am mai platit intretinerea de anul trecut si am fost chemat in instanta de asociatie
Cum sa fac,deoarece nu vreau sa le platesc nimic pana nu imi repara acoperisul, avand in vedere ca pagubele din apartament sunt aproape cat restanta la intretinere.
multumesc pentru sugestie/sfat!!!!
...daca tot m-au chemat in intanta, nu pot sa merg si cu o evaluare a pagubelor din apartament si sa cer scaderea din suma datorata catre asociatie a sumei respective + obligativitatea asociatiei de a repara acoperisul???
...daca tot e un proces, poate se rezolva acum toate problemele.
Se pot rezolva toate chestiunile o data. Trebuie sa faceti cerere reconventionala.
Sfatul meu ar fi sa platiti macar o parte din datorie, intrucat ati gresit cand ati decis sa nu o mai faceti. Din cauza neplatii de catre o singura persoana, asociatia poate ajunge in situatia de a nu-si putea plati furnizorii si, prin urmare, de a acumula penalitati. Legea spune ca acele penalitati se recupereaza de la cei in culpa, ceea ce inseamna ca tot la dvs ar trebui sa ajunga. In fapt insa, de multe ori se impart la toata lumea. Apoi, mai exista si riscul sistarii furnizarii unor utilitati comune pentru toata lumea, nu doar pentru dvs. Ceea ce vreau sa spun este ca de fapt afectati pe toti vecinii, nu pe presedintele de asociatie sau altcineva.
Trebuie sa aveti in vedere sa cereti asociatiei sa arate actele cu care s-a facut reparatia, deoarece din cele ce ati scris nu pare sa fie in regula. Este posibil sa nu aiba garantie, ceeace este ilegal si, daca este asa, vina este a presedintelui, nu a asociatiei.
Retineti ca presedintele reprezinta asociatia in relatiile cu tertii dar nu poate lua hotararile singur ci doar pune in aplicare hotararile asociatiei.
E clar ca trebuie sa faceti o cerere reconventionala inainte de toate, apoi cred ca n-ar strica sa frunzariti putin legea privind functionarea asociatiilor de proprietari, ce a inlocuit H.G.400. Din cate imi aduc eu aminte, daca asociatia intarzie cu efectuarea lucrarii, puteati s-o efectuati dvs si apoi sa se retina banii din facturarea intretinerii, adica platind mai putin pana la stingerea datoriei lor fata de dvs.
Comitetul ales de adunarea generala a asociatiei de proprietari este cel care decide angajarea unor cheltuieli, dar poate delega presedintele sa faca asta pentru o anumita suma limtata. Totul se face respectand anumite reguli insa. Daca aveti impresia ca e vorba de o purtare abuziva a presedintelui, va puteti adresa biroului special destinat din cadrul primariei de care apartineti. Altfel, ramane sa asteptati ca justitia sa-si spuna cuvantul. Cel mai simplu pentru dvs este sa achizitionati o asigurare facultativa pentru locuinte, care sa va protejeze impotriva acestui capriciu al naturii, care este teoretic destul de imprevizibil. Apoi la producerea evenimentului asigurat, sa va incasati banii necesari efctuarii lucrarii, lasand firma de asigurare sa-si recupereze banii de la asociatia de proprietari.
Momentan pentru a-i lasa fara obiectul sesizarii instantei puteti sa efectuati totusi o plata partiala catre asociatie. Va doresc rabdare si determinare. Aplicati prima lege a lui OHM:"esti om cu mine, sunt om cu tine..."
Reparatie acoperis
cslewy
Buna tuturor,
As vrea si eu sa cer niste sfaturi despre ce s-ar putea face in urmatoarea situatie:
Locuiesc la ultimul etaj si de ceva vreme acoperisul se ... (vezi toată discuția)