avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie terasa bloc cu factura de la o sociatete ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie terasa bloc cu factura de la o sociatete care se ocupa de IT

Buna ziua,

Am mai postat despre povestea mea cu Asociatia de Proprietari...pe scurt: suntem in proces si
1-Asociatia m-a chemat in instanta ptr neplata intretinere+penlitati
2-eu am refuzat plata la intretinere + penalitati pentru ca nu au reparat terasa corespunzator si nu au vrut sa cheme in garantie societatea care a facut reparatiile
3-am facut cerere reconventionala si am cerut instantei sa oblige Asociatia sa repare terasa blocului si daunele din apartament...cererea a fost aprobata

4- Avocatul Asociatiei a spus la primul termen ca s-a luat hotararea in asociatie ca eu sa repar hidroizolatia si banii sa se scada din cotele de intretinere....intrebare....DE CE M-AU MAI CHEMAT IN INSTANTA si de ce mi-au mai perceput penalitati daca au hotarat asta chiar daca eu nu am primit vreo hotarare scrisa in acest sens?????

5- Asociatia nu a facut nimic timp de 3 luni desi instanta a dispus sa faca o "adunare generala extraordinara" sa dicute si sa lamureasca situatia.

Reparatiile nu au fost facute,desi au fost 3 luni de vara,in schimb,ieri,presedintele a urcat pe bloc cu reprezentantul altei societati sa faca o "carpeala mica" desi lucrarea trebuie sa fie in garantie,motivul pentru care nu a mai venit cealalta societate fiind urmatorul,citez presedintele:."tipul care a facut lucrarea si-a bagat firma in faliment si a plecat in Italia".Tipul nou pe care l-a adus chiar stia ce vorbeste si a spus ca lucrarea nu e facuta bine...cartonul aplicat nici macar nu era lipit si a spus ca lucrarea trebuie refacuta in totalitate....altfel nu poate sa ofere garantie.

Am intrat de curios pe internet sa caut societatea "falimentata" si aceasta este un srl cu 200 RON capital social care se ocupa cu servicii IT (depanare calculatoare), nicidecum cu terase de bloc.
Eu am convingerea ca nu are garantie pe lucrare,lucrarea s-a facut de catre un cunoscut de-al presedintelui si au bagat o factura de pe firma de servicii IT sa justifice cheltuiala.
Nu ma lasa sa vad facturile dar, in procesul verbal de constatare a faptului ca dupa reparatia terasei la mine in ap curge apa, presedintele a scris :"Mentionam faptul ca decopertarea materialului hidroizolant si aplicarea stratului de material special hidroizolant nu a facut obiectul contractului nr...incheiat intre societatea "falimentata" si asociatie"


...ce sa fac????...cum sa dovedesc ca nu au facut altceva decat sa-si imparta comisioanele???
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:25, 9 Septembrie 2011
ady_trandafir a scris:

3-am facut cerere reconventionala si am cerut instantei sa oblige Asociatia sa repare terasa blocului si daunele din apartament...cererea a fost aprobata

Cum adica cererea a fost aprobata? Cum suna sentinta data de instanta?
Daca instanta a obligat asociatia sa repare terasa, continuati pe aceasta pista. Apelati la avocat si/sau executor ca, in functie de cum suna concret sentinta, sa o puneti in aplicare.

Asocitia a solicitat inca un termen pentru a lua la cunostinta de continutul intampinarii si cererii reconventionala
..ce dispune instanta suna cam asa:
instanta "incuviinteaza cererea de amanare formulata de reclamanta" si "pune in vedere reclamantei sa convoace o Adunare generala extraordinara pentru discutarea si lamurirea situatiei care face obiectul prezentai cauze"
...mie imi pune in vedere sa fac evaluarile degradarilor in ap si sa precizez valoarea, sa timbrez si sa depun la dosar ...deviz de lucrare
..ideea e ca pana astazi nu am fost invitat,instiintat si nici nu au afisat la avizier vreo data/ora despre convocarea acestei Adunari generale extraordinare si nici vreo reparatie nu a fost facuta
....presedintele,admin si membrii din adunarea generala sunt "mana in mana".....ei stiu foarte bine ca lucrarea s-a facut prost de catre un prieten al presedintelui si ca sa scoata niste bani din asociatie au taiat o factura pe o firma care se ocupa cu depanare calculatoare despre care acum presedintele spune ca "este in faliment" si ca nu mai poate s-o cheme in garantie, chiar daca eu le-am facut sesizare scrisa in care le-am spus ca-mi ploua in apartament chiar la o saptamana de la terminarea lucrarii.
...desi pe mine m-au somat sa platesc intretinerea spunand ca ei au facut reparatia pe terasa...nu au facut vreo proba a lucrarii...presedintele a semnat ca primarul
Cererea dvs. reconventionala fiind aprobata pentru a se discuta impreuna cu cerea principala, trebuie sa faceti ceea ce v-a indicat presedintele de judecata, adica sa administrati acele probe in dosar plus altele, care considerati ca se poate tine cont la o corecta solutionare a cauzei. Faptul ca dvs. ati descoperit ceva excrocherii referitor la vechea reparatie nu poate constitui vreo proba in actualul dosar, unde se discuta daca asociatia poate fi obligata sa repare acea terasa de bloc, evident reparatie noua
Dar cel mai important : daca asociatia va propune o intelegere sa reparati dvs. terasa in contul datoriei restante cred ca va avantajeaza avand in vedere ca ce urmariti dvs.si va intereseaza cel mai mult este reparatia terasei. Restul este tardiv si sigur nu mai intereseaza acum pe nimeni. Mergeti si vorbiti cu presedintele sau cu avocatul asociatiei sa prezentati in fata judecatorului o intelegere scrisa a ambelor parti de care sa se tina seama. Bafta si minte luminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie la casa scarii danutz1978 danutz1978 Buna ziua , Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are de mult timp probleme cu hidroizolatia la casa scarii. . Din luna septembrie , cand au inceput ... (vezi toată discuția)
Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa criserb criserb Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa. A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)