avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari ma cheama in instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari ma cheama in instanta

Buna ziua,

Am un ap. la ultimul etaj si in ianuarie 2010 a inceput sa se ude tavanul.Am sesizat verbal presedintele de asociatie si admin. insa nu s-a rezolvat nimic.In august/septembrie (nu mai retin exact) le-am facut sesizare scrisa in care le-am cerut sa se gaseasca o solutie sa reparam acoperisul deoarece se apropia iarna si am mentionat ca n-o sa mai platesc intretinerea pana nu se rezolva problema.
Deasupra apartamentului se afla si se afla inca o antena parabolica imensa care a fost montata fara acordul asociatiei.Presedintele de asociatie a spus ca problema este din cauza antenei si s-a inteles cu proprietarul acesteia sa plateasca reparatia (au mai pus un strat de carton).
Firma a fost aleasa personal de presedintele asociatiei,receptia s-a facut fara vreo proba insa reparatia a fost facuta PROST, deoarece la prima ploaie s-a intamplat acelasi lucru...si acum imi ploua in casa.
Am chemat admin. si presedintele de asociatie sa se convinga dar mi-au spus ca au facut tot ce au putut si daca vreau sa-mi repar acoperisul sa caut eu pe cineva si s-o fac pe banii mei chiar daca lucrarea este in garantie.
Deci:
-reparatia a fost facuta prost si imi ploua in casa
-eu nu am mai platit intretinerea de anul trecut si am fost chemat in instanta de asociatie
Cum sa fac,deoarece nu vreau sa le platesc nimic pana nu imi repara acoperisul, avand in vedere ca pagubele din apartament sunt aproape cat restanta la intretinere.

Astept parerile dvs. .....multumesc anticipat!!!
Chiar daca se plateste o parte din restanta, procesul poate merge inainte cu reconventionala sau fara reconventionala.
Legea de functionare a asociatiilor de proprietari este Legea 230/2007 cu HG 1588 Normele de aplicare a legii.
ady_trandafir a scris:

Buna ziua,
Firma a fost aleasa personal de presedintele asociatiei,receptia s-a facut fara vreo proba insa reparatia a fost facuta PROST, deoarece la prima ploaie s-a intamplat acelasi lucru...si acum imi ploua in casa.
Am chemat admin. si presedintele de asociatie sa se convinga dar mi-au spus ca au facut tot ce au putut si daca vreau sa-mi repar acoperisul sa caut eu pe cineva si s-o fac pe banii mei chiar daca lucrarea este in garantie.
Deci:
-reparatia a fost facuta prost si imi ploua in casa
-eu nu am mai platit intretinerea de anul trecut si am fost chemat in instanta de asociatie
Cum sa fac,deoarece nu vreau sa le platesc nimic pana nu imi repara acoperisul, avand in vedere ca pagubele din apartament sunt aproape cat restanta la intretinere.

1- Orice lucrari de reparatii la parti comune se executa cu respectarea art 37 din L nr 230/2007
2-Daca lucrarea se afla in termenul de garantie solicitati oficial presedintelui de asociatie sa notifice executantul ,ca in termen rezonabil sa execute remedierile 3-Hotararea dvs de a nu achita cotele lunare intretinere este netemeinica si are drept consecinta pe de o parte acumularea de restante fata de furnizorii de servicii si pe de alta parte inregistrarea dvs cu debit la care se pot aplica penalitati legale
Incercati sa achitati debitul acumulat la asociatie,astfel incat sa nu fiti obligat sa suportati si eventuale alte sume (cheltuieli cu onorariu,expertize ,etc)
4-Incheiati asigurarea facultativa a locuintei,astfel incat in cazul repetarii situatiei de inundare ,vinovatul sa fie obligat sa va achite prejudiciul cauzat
Le-am zis ca o sa fac cerere reconventionala si....dupa o zi au stropit putin terasa si au facut un proces verbal in care spune ca nu curge apa, iar eu nu l-am semnat.Dupa 3 zile a plouat si mi-a plouat in casa i-am chemat sa vada si i-am convins sa mai faca o proba.Astazi au inundat terasa si s-a dovedit ca imi ploua in casa dar....NU VOR sa treaca in procesul verbal si daunele din apartament.
Vreau sa stiu in baza a ce document pot sa-mi repar eu casa si...dupa sa le cer banii???
Vecinii n-au timp de procese...marturii in instanta...toti sunt straini...chiar si vinovatul!!!!!!!!!!

Chiar sunt in ceata!!!!!!!!!!!!!!
Reparatia terasei care este parte comuna,reprezinta obligatia exclusiva a asociatiie de proprietari
In situatia dvs care figurati cu restante,este evident ca acord din partea asocatiei de proprietari pentru consemnarea prejudiciilor cauzate la proprietatea dvs ,este foarte greu de obtinut
Contactati personal presedintele de asociatie,membrii comitetului executiv si analizati cu responsabilitate variantele,pentru a va repara plafonul
Pentru preintampinarea situatiilor neplacute incheiati asigurarea faculatativa a locuintei
@ady_trandafi...asigurarea nu va plati despagubiri, pentru pagubele aparute in apartament, ca urmare a inundatiei provocate de proasta executie a lucrarii de izolare a terasei, chiar daca aveti stipulat raspundere civila in contract.
Paguba o recuperati prin justitie.
Nu este relevant calitatea de restantier cu cea de pagubit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie terasa bloc cu factura de la o sociatete care se ocupa de it ContSters80880 ContSters80880 Buna ziua, Am mai postat despre povestea mea cu Asociatia de Proprietari...pe scurt: suntem in proces si 1-Asociatia m-a chemat in instanta ptr neplata ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis cslewy cslewy Buna tuturor, As vrea si eu sa cer niste sfaturi despre ce s-ar putea face in urmatoarea situatie: Locuiesc la ultimul etaj si de ceva vreme acoperisul se ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata asociatia de proprietari-reparatii acoperis AndreiCalin1982 AndreiCalin1982 Buna, va scriu in legatura cu o problema cu asociatia de locatari. Locuiesc la etajul 4 iar acoperisul este stricat,pur si simplu izolatia este rupta de pe ... (vezi toată discuția)