avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat mostenitor minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat mostenitor minor

Buna ziua. Doresc sa va intreb ce se intampla daca am scos dispozitia de curator pentru a face succesiunea in numele minorului care este unic mostenitor al fostul sot (decedat in mai 2010) si nu am reusit sa depun certificatul de mostenitor la primarie in termenul de 60 zile?
Pana acum nu am reusit sa intru in posesia tuturor documentelor pentru a face putea face succesiunea :(.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vicks , utilizator 09:09, 26 Aprilie 2011
Daca s-a specificat un termen si nu s-a emis certificatul de mostenitor atunci va trebui sa solicitati prelungirea acesteia.
Cred insa ca dispozitia este emisa fara un termen anume si pentru ca minorul sa fie reprezentat legal la dezbaterea mostenirii si atunci, in momentul in care se va emite certificatul de mostenitor, care este datat, o sa-l depuneti ca dovada a indeplinirii sarcinilor de curator.
Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament gaby83 gaby83 Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am intrat din ianuarie 2014 in posesia unui testament olograf la care am facut o expertiza grafoscopica din care ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dezbatere succesiune nutzzu nutzzu Buna seara. Vreau sa vand un apartament al parintilor mei,ambii decedati,iar eu sunt singurul mostenitor.Banuiesc ca pt a-l vinde trebuie sa fac dezbaterea ... (vezi toată discuția)