avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am intrat din ianuarie 2014 in posesia unui testament olograf la care am facut o expertiza grafoscopica din care reiese ca este scris datat si semnat de catre autorul meu decedat in anul 1986. Notarii din zona teritoriala i-mi refuza dezbaterea succesiunii dupa autorul meu deoarece nu am acceptat succesiunea in termenul de obtiune scuccesorala. Am dat de curind la un notar o declaratie de acceptare a succesiunii. Eu nu am renuntat la succesiune si nici nu am fost niciodata citata in vederea dezbaterii succesiunii. Succesiunea nu s-a dezbatut iar eu sint singura mostenitoare in viata. M-ar interesa daca mai am o sansa cu acest testament sa intru in posesia mostenirii, cit timp este valabil, daca se prescrie, de curind am dat si o declaratie de acceptare a testamentului. Cum ar trebui sa procedez in acest sens . Va multumesc cu respect
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:38, 24 Noiembrie 2014
Mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)
Testament olograf ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult sa-mi raspunde-ti la o intrebare. Mi-a trimis cineva intrun plic anonim un testament olograf al unchiului meu fara copii decedat din ... (vezi toată discuția)
Succesiune inregistrata in baza de date dupa 27 ani ContSters238389 ContSters238389 Va rog sa ma ajutati cu un sfat sint disperata. In 1986 a decedat unchiul meu fratele mamei fara copii iar dupa 3 luni a decedat si mama mea. Sucesiunea nu s-a ... (vezi toată discuția)