avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contributie membrii fondatori ong
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contributie membrii fondatori ong

buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in anul precedent s-a omis inregistrarea in contabilitate a unor venituri din contributia membrilor fondatori a unei asociatii nonprofit (venit neimpozabil) ar fii corect sa se faca nota contabila 5311=117? precizez ca s-a depus deja bilantul ;va multumesc anticipat:">
Dumneavoastra ati incasat banii in numerar prin casa, ati taiat chitante dar ati uitat sa inregistrati chitantele in registrul de casa? Veti folosi contul 1174 – “Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile”. Inseamna ca prin inregistrarea respectiva s-a corectat omiterea de la inregistrare in perioada precedenta a unui element de venit.
Nota va fi 5311 = 1174.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

factura+chitanta furnizor 2020 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am primit o factura+chitanta din 2020 de la un furnizor care nu a fost prinsa la momentul respectiv...cum o pot prinde ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala cu impozit gresita in bilant invatacel invatacel Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. in bilantul de la decembrie 2010 a fost trecuta gresit o cheltuiala cu impozitul (suma 4000 lei ... (vezi toată discuția)
Eroare contabila- omitere factura anul precedent vioop vioop Am o factura de mobilier cu data de 30 noiembrie 2011 care nu a fost inregistrata. Am constatat omiterea ei in luna ianuarie. Cum o inregistrez avand in vedere ... (vezi toată discuția)