avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii - contract de colaborare + somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii - contract de colaborare + somaj

Buna ziua ma numesc Catana Mihaela Ramona si as dori sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Eu sunt in somaj din luna februarie 2011 si am gasit ca sa muncesc cu un contract de colaborare dar sa-mi pastrez si somajul si mi sa spus ca nu se poate ca trebuie sa-mi intrerup somajul si sa -mi faca contract de colaborare . As vrea sa stiu si eu daca este posibil sa-mi pastrez somajul si sa muncesc cu contract de colaborare? Si de asemenea ce implica aceasta si unde anume este stipulat daca se poate sau nu .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 20 Aprilie 2011
Plata indemnizatiei de somaj inceteaza la data când realizarii, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare.
In prezent, valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.

Daca remuneratia primita in baza contractului de colaborare este mai mica de 500 lei, atunci puteti cumula indemnizatia cu aceste venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa anunt la somaj? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae inchei un contract cu 2 ore pe salariu min pt 2 ore trebuie sa ajung la Somaj sa anunt?Mai pot pastra somajul? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj - agent asigurari? AnaMaria86 AnaMaria86 Primesc indemnizatie de somaj ca urmare a absolvirii unei institutii de invatamant si doresc sa devin agent de asiguri. Pot in acelasi timp sa benefeiciez de ... (vezi toată discuția)
Somaj ktygl19 ktygl19 Buna ziua. Am si eu o intrebare, la momentul actual sunt somer in plata, daca voi incheia un contract de colaborare cu o companie eu voi mai beneficia de ... (vezi toată discuția)