avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trebuie sa anunt la somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trebuie sa anunt la somaj?

inchei un contract cu 2 ore pe salariu min pt 2 ore trebuie sa ajung la Somaj sa anunt?Mai pot pastra somajul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:29, 27 August 2011
Se poate cumula indemnizatia de somaj cu veniturile realizate din activitati autorizate potrivit legii, numai daca acestea sunt mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare... pentru 2011, valoarea indicatorului social de referinta in vigoare este de 500 lei .
Trebuie sa aveti un venit sub Indicele social de 500 lei pt. a pastra indemnizatia de somaj.
ASA STIAM SI EU MAI AM UN CONTRACT DE COMISION CA AGENT DE ASIGURARI DAR NU CASTIG MAI MULT DE 250LEI PE LUNA
1. Daca incheiati un CIM pe perioada nedeterminata (chiar si cu 2 ore pe zi) va inceteaza plata indemnizatiei de somaj, indiferent de cuantumul salariului.
2. Daca acel CIM este pe perioada determinata atunci se suspenda indemnizatia de somaj pana la incetarea de drept a CIM, indiferent de cunatumul salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj +contract part-time inregistrat la itm ? promocris promocris Sunt in somaj si de curand am primit o oferta de lucru part-time (10 ore pe saptamana) pe un contract de munca inregistrat la ITM . Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Somaj/contract de munca doinadavidescu doinadavidescu As dori sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune. Sunt in somaj din luna noiembrie 2010 cu o indemnizatie (calculata diminuat 15%) de 560 lei. Daca inchei ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? andreeazanfir andreeazanfir BUNA ZIUA am si eu o intrebare daca inchei pe 20.12 contractul de 8 ore cu o firma si ma da in somaj am dreptul la somaj daca in paralel am un contract de ... (vezi toată discuția)