avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj/contract de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj/contract de munca



As dori sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune.
Sunt in somaj din luna noiembrie 2010 cu o indemnizatie (calculata diminuat 15%) de 560 lei.
Daca inchei contract de munca in invatamant ca profesor necalificat (cu un salariu brut sub nivelul indemnizatiei de somaj, aprox 475 lei), imi pot pastra indemnizatia sau trebuie sa renunt ?Daca inchei contract anul acesta este sub incidenta legii actuale (veniturile sa nu depaseasca valoarea indemnizatiei ) sau a noii legi care spune ca veniturile trebuie sa fie mai mici decat indicele de referinta de 500 lei ?
In cazul in care anul viitor acest salariu de suplinitor necalificat de 475 lei se va majora cu 15%, ar ajunge la valoarea de 543,3 lei. Atunci in ce situatie m-as afla? Ideea este ca as dori pastrarea indemnizatiei de somaj in acelasi timp cu contractul de suplinitor necalificat .

Cu consideratie,
Doina Davidescu
Cel mai recent răspuns: doinadavidescu , utilizator 19:20, 20 Decembrie 2010
1. Daca incheiati un CIM pe perioada nedeterminata va inceteaza indemnizatia de somaj.
2. Daca incheiati un CIM pe perioada determinata, de cel mult 12 luni, vi se suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, la incetarea CIM.
3. Nu puteti cumula indemnizatia de somaj cu venituri din CIM (chiar daca venitul va fi de sub 500 lei) din motivele aratate mai sus, prevazute (art.44 si 45 din Legea 76/2002).
Multumesc frumos.
Dupa incetare CIM pe durata determinata, indemnizatia de somaj se reia in acelasi cuantum, calculat anterior sau se recalculeaza cu ultimele venituri, si dupa ultimele reglementari legale ?
1. OUG 108/2010 (ultima in materie) spune ca persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj este suspendata in conditiile legii, la repunerea in plata a acestui drept beneficiaza de dreptul la indemnizatie de somaj in cuantumul stabilit si, dupa caz, recalculat pana la data suspendarii platii acestui drept.
2. Asadar nu se recalculeaza indemnizatia in functie de veniturile obtinute din CIM pe perioada determinata.
Raspunsul dv. foarte clar si concis. Multumesc, inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa anunt la somaj? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae inchei un contract cu 2 ore pe salariu min pt 2 ore trebuie sa ajung la Somaj sa anunt?Mai pot pastra somajul? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj si venituri din cim 2h/zi adresamarius adresamarius Buna ziua, Actualmente sunt somer indemnizat. Daca inchei un C.I.M pentru 2 ore si suma de 490 lei brut/luna ,pierd indemnizatia de somaj ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Angajare - somaj mihaelamanuela mihaelamanuela sunt in somaj si am gasit o firma care imi ofera sub 5 mil. pot sa inchei un contract cu dansii si daca da ce fel de contract ca sa nu imi pierd somajul? (vezi toată discuția)