avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare - somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare - somaj

sunt in somaj si am gasit o firma care imi ofera sub 5 mil. pot sa inchei un contract cu dansii si daca da ce fel de contract ca sa nu imi pierd somajul?
Cel mai recent răspuns: mihaelamanuela , utilizator 09:02, 17 Septembrie 2010
1. Nu puteti primi, in acelasi timp, si indemnizatie de somaj si salariu.
2. Daca incheiati un CIM pe perioada determinata, sub 12 luni, se suspenda indemnizatia de somaj si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
nu doresc sa inchei un CIM, pot altfel sa lucrez pt o firma de asigurari de exemplu sau sa impart pliante (nu ceva cu forme legale, pt ca astfel de joburi nu le doresc pe termen lung), dar sa nu imi pierd dreptul la somaj?
1. Asa,"la negru" puteti sa lucrati cat doriti.
2. Legea 76/2002 va da voie sa obtineti venituri si in timpul somajului:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
...
3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat si somer stelamudura stelamudura Buna ziua, in cazul in care sunt somera, ma pot angaja cu conventie sau chiar cu carte de munca daca salariul este mai mic decat indemnizatia de somaj fara ca ... (vezi toată discuția)
Pierzi somajul daca ai o intreprindere individuala? papa_paul602000 papa_paul602000 Se pierde somajul daca ai activa o I.I.(intreprindere individuala)? (vezi toată discuția)
Sunt somera in plata si vreau un raspuns la urmatorul aspect. VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Am gasit sa colaborez cu o firma de asigurari. Cum se stie majoritatea firmelor de asigurari nu fac carti de munca. Pot beneficia de indemnizatia de somaj si ... (vezi toată discuția)