avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt somera in plata si vreau un raspuns la urmatorul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt somera in plata si vreau un raspuns la urmatorul aspect.

Am gasit sa colaborez cu o firma de asigurari. Cum se stie majoritatea firmelor de asigurari nu fac carti de munca. Pot beneficia de indemnizatia de somaj si in acelasi timp sa obtin venituri din colaborare cu acesta firma ? Vreau un raspuns pentru a sti cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 11 Martie 2010
Puteti pastra indemnizatia de somaj cu conditiaa sa obtineti venituri mai mici din aceasta colaborare decit indemnizatia de somaj
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

2. Valoarea indicatorului social de referinta este, acum, de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa lucrez daca beneficiez de somaj? stere_adamache stere_adamache daca am indemnizatie de somaj 550 ron pot in acelasi timp sa lucrez cu un salariu de 500 ron? (jumatate de norma...etc.) (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj - agent asigurari? AnaMaria86 AnaMaria86 Primesc indemnizatie de somaj ca urmare a absolvirii unei institutii de invatamant si doresc sa devin agent de asiguri. Pot in acelasi timp sa benefeiciez de ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj anaioana anaioana Buna ziua Am o intrebare, momentan sunt in somaj,as vrea sa ma angajez cu jumate de norma, in aceste conditii pot sa mai pastrez ajutorul de somaj? Am ... (vezi toată discuția)