avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... stornare factura neincasata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

stornare factura neincasata

Buna seara,

Am emis o factura, clientul nu a platit-o niciodata, am inchis firma, el cere acum stornare.

E legal? Cum sa stornez o factura care nu a fost incasata?

Mai mult, toate cele trei exemplare de factura sunt la el (au fost expediate prin posta) si nu vrea sa mi le trimita inapoi. Solicita stornare pt ca a inregistrat factura in contabilitate si zice ca nu o poate anula.

Firma a fost activa inca 30 zile dupa eliberarea facturii.

Deci, e indreptatit sa ceara stornare chiar daca nu a platit niciodata?

Daca stornez inseamna ca am primit acei bani. Si nu e corect, nu am primit nimic.
Ce e de facut? Va rog mult sa ma lamuriti. Am nevoie de cel putin o parere avizata.
Va multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
mawpfa, utilizator
Cel mai recent răspuns: mawpfa , utilizator 00:48, 21 Aprilie 2011
La momentul emiterii facturii societatea a livrat o marfa sau a prestat un serviciu firmei respective.
Detaliati pentru a va putea raspunde concret.
"Daca stornez inseamna ca am primit acei bani" -nu inseamna ca ati primit acei bani,inseamna ca ati emis o factura care nu a avut la baza o operatiune reala.

Am prestat un serviciu, am emis factura pe baza contractului, suma nu a fost platita timp de 30 de zile de la incheierea prestarii serviciului meu (atunci am si emis factura), am anuntat ca am inchis firma, imi cere stornare.

Multumesc.
Buna seara,

In acest moment ,Dvs. nu mai aveti cum emite factura de stornare a facturii initiale. Nu mai exista baza legala pentru a intocmi factura pe care clientul Dvs. o cere. Si daca a beneficiat de serviciile prestate de Dvs.,ca si societate de ce are nevoie de factura in rosu ?
Imi cere stornare pentru ca spune ca si-a inregistrat in contabilitate factura. A intregistrat-o dar nu a platit-o si acum vrea sa ii stornez factura initiala.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
mawpfa, utilizator
Am inteles ca Dvs. ati inchis societatea. Nu aveti cum si de ce sa emiteti factura. Este ilegal ceea ce va cere acest client.

Alte discuții în legătură

Stornare avans. problematica facturilor de avans. nbck nbck Salutare tuturor, Sunt relativ nou venit in randul intreprinzatorilor si de aceea vreau sa ma lamuriti cu urmatoarea dilema. Am contractat de la o firma o ... (vezi toată discuția)
Chitanta cu minus manug manug Buna ziua.Se poate face chitanat cu minus.Este vb de chitanta la factura de stornare. Factura initiala fiind platita pe loc cu chitanta , la sotrnare ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru plata facturi storno melyse01 melyse01 Buna ziua. Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)