avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchiriere imobil cvasi-inexistent
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchiriere imobil cvasi-inexistent

Exista un contract de inchiriere al carui obiect este 'spatiu comercial in suprafata de x m2 in Timisoara, str. x nr y (etaj).
Pe baza acestui contract mi-am deschis punct de lucru la adresa mai sus mentionata. In momentul in care am dorit sa obtin aprobarile pentru deschiderea unui bar la locatia respectiva, (primarie, psi etc) am descoperit ca etajul (locatia inchiriata) este trecuta in CF ca si spatiu locativ, nu comercial, ducandu-ma la imposibilitatea de a imi autoriza activitatea la acea locatie.
Din pacate (sau spre binele meu), am trecut o clauza in contract cum ca locatorul va face modificarile necesare in extrasul de CF si in regimul juridic al imobilului pentru a imi permite autorizarea activitatii de alimentatie publica pana in august 2010 (nerespectat)

Intrebarile mele sunt:
- Datorita inserarii acestui punct, mai pot da in judecata locatorul pentru abuz de incredere? (nu exista spatiu comercial la adresa respectiva, deci obiectul contractului e inexistent), sau sa ma bazez doar pe acel punct din contract pentru a imi recupera investitiile cu amenajarea si chiria+utilitati pe perioada amenajarii locatiei?
- Contractul nefiind incheiat in forma autentica, locatorul poate evacua locatarul fara notificare, executor judecatoresc, tribunal etc, chiar daca prin contract se stipuleaza ca o poate face?

Alte discuții în legătură

Explicatie cf batzik batzik Pentru a imi autoriza activitatea la o noua locatie, am cerut un extras CF pentru informare. In acesta scrie: [...] Date referitoare la constructii: Nr. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de securitate la incendiu luizastroe luizastroe Buna ziua, va cer ajutorul într-o problema. Am închiriat un spațiu la demisolul unei clădiri în 10.01.2013, iar in data de 04.06.2013 am fost amendata de ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)