avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concedii medicale cod 14, respectiv 12
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concedii medicale cod 14, respectiv 12

buna ziua,
concediile medicale , cod indemnizatie 14, respectiv 12 se platesc la fel ca si cele de boala obisnuita 01, 5 zile angajator si restul FNUASS?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ELENA2009 , utilizator 17:05, 2 Mai 2011
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, determinată de tuberculoză, SIDA, neoplazii, precum şi de o boală infectocontagioasă din grupa A şi de urgenţe medico-chirurgicale stabilite în condiţiile prevăzute la art. 9, rezultă în urma produsului dintre media zilnică a bazei de calcul şi numărul de zile lucrătoare de concediu medical.
Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează:

1.de către angajator, din prima zi până în a cincea zi de incapacitate temporară de muncă.
2.din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, începând cu:
•ziua următoare celor suportate de angajator, conform lit. A, şi până la data încetării incapacităţii temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia;
•prima zi de incapacitate temporară de muncă, în cazul persoanelor asigurate prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. C şi alin. (2).
Oug 158/2005
sa inteleg ca se platesc ca un concediu obisnuit, 5 zile societate, restul FNUASS?
Multumesc,
Da, exact cum am scris mai sus.
pentru TBC ce taxe se calculeaza, doar CAS la sal mediu brut pe tara (35%) 2022*35%*10.5%=74 ron?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medical cod 14 Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu daca un concediu medical cod 14 se suporta intergral din FNUASS.As dori si un art.legislativ in acest sens.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu medical meandy meandy Buna ziua, Sunt noua pe aici si poate ma ajuta careva si pe mine. In perioada martie 2009- iulie 2009 am fost angajata (cu carte de munca) dupa care nu am ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical dupa crestere copil constantina florea constantina florea se plateste concediul medical luat imediat in continuarea concediului de cresterea copilului fara a lucra vre o zi? daca da, cine plateste? Casa de Asigurari ... (vezi toată discuția)