avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Buna ziua,

Sunt noua pe aici si poate ma ajuta careva si pe mine. In perioada martie 2009- iulie 2009 am fost angajata (cu carte de munca) dupa care nu am mai lucrat pana in decembrie 2009 deoarece m-am mutat din localitate si am devenit student din octombrie 2009. In ianuarie 2010 m-am angajat cu contract pe perioada de 3 luni care expira pe 31 martie 2010 (se va prelungi pe perioada nedeterminata). Problema este ca eu am fost bolnava si am intrat in concediu medical din 1 martie pana in 5 la urgente iar din 5 pana in 12 martie normal cu 75%. Intrebarea este: mi se va plati concediul medical? cei de la firma spuneau ca in primele 3 luni nu se plateste concediul medical dar vor cauta o solutie ptr a nu ramane descoperita, adica sa imi treaca concediu de odihna lucru cu care eu nu sunt de acord....(precizez ca tot cu carte de munca sunt angajata si acum)

Multumesc

andreea
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 16:06, 25 Martie 2010
OUG158/2005

ART. 9
Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA. Lista cuprinzand urgentele medico-chirurgicale, precum si bolile infectocontagioase din grupa A este stabilita prin hotarare a Guvernului.
ART. 17
((2) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, determinata de tuberculoza, SIDA, neoplazii, precum si de o boala infectocontagioasa din grupa A si de urgente medico-chirurgicale stabilite in conditiile prevazute la art. 9, este de 100% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
ART. 7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)
Concediul medical in prima luna de angajare ramona_i ramona_i Buna ziua! Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 busubianca busubianca Pentru o persoana care este angajata de 1 luna, nu indeplineste stagiul de cotizare de 6 luni in firma, dar are concediu medical din luna urmatoare cu codul ... (vezi toată discuția)