Sunt noua pe aici si poate ma ajuta careva si pe mine. In perioada martie 2009- iulie 2009 am fost angajata (cu carte de munca) dupa care nu am mai lucrat pana in decembrie 2009 deoarece m-am mutat din localitate si am devenit student din octombrie 2009. In ianuarie 2010 m-am angajat cu contract pe perioada de 3 luni care expira pe 31 martie 2010 (se va prelungi pe perioada nedeterminata). Problema este ca eu am fost bolnava si am intrat in concediu medical din 1 martie pana in 5 la urgente iar din 5 pana in 12 martie normal cu 75%. Intrebarea este: mi se va plati concediul medical? cei de la firma spuneau ca in primele 3 luni nu se plateste concediul medical dar vor cauta o solutie ptr a nu ramane descoperita, adica sa imi treaca concediu de odihna lucru cu care eu nu sunt de acord....(precizez ca tot cu carte de munca sunt angajata si acum)
ART. 9
Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA. Lista cuprinzand urgentele medico-chirurgicale, precum si bolile infectocontagioase din grupa A este stabilita prin hotarare a Guvernului.
ART. 17
((2) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, determinata de tuberculoza, SIDA, neoplazii, precum si de o boala infectocontagioasa din grupa A si de urgente medico-chirurgicale stabilite in conditiile prevazute la art. 9, este de 100% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
ART. 7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.