avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Consiliu director
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Consiliu director

Buna seara,

O asociație deja înființată are membri persoane juridice și membri în consiliul director sunt 2 persoane fizice. Președintele consiliului director era și directorul uneia dintre societățile care sunt membre. Președintele a fost revocat.

La înregistrarea hotărârii de schimbare a membrilor la judecătorie mi s-a pus în vedere prevederea art 24 privind faptul ca cel puțin un sfert din membrii consiliului director trebuie sa fie și membri ai asociației.

Daca membrii asociației sunt persoane juridice, prin numirea ca membru a reprezentantului unei persoane juridice respect prevederea legala?

Câteva exemple din practica mi-ar fi folositoare.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:29, 10 Mai 2011
Pentru ca o persoana juridica sa faca parte dintre membrii unei asociatii ea trebuie sa tina o Adunare Generala care sa decida asocierea la respectiva structura si totodata sa desemneze o persoana fizica care sa o reprezinte.
Comitetul director trebuie sa respecte la constituirea sa cel putin prevederile art. 24 din og26/2000 daca nu si ce mai aveti trecut in statut. De obicei se prefera ca in organele de conducere sa fie alesi in totalitate membrii.
Da. Poti introduce in comitet alt reprezentant al altei persoane juridice.
Persoana desemnata trebuie sa detina o functie in societate sau poate fi si o persoana terta desemnata prin decizia administratorului?
In actele de constituire ale asociatiei trebuie sa fie administratorul pentru ca el reprezinta societatea comerciala in relatiile cu tertii. Apoi pe la cate o intalnire a comitetului director sau adunare generala cand acesta nu poate sa vina, va imputernici pe altcineva din firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentantul legal al unei asociatii este presedintele consiliului director? Lady64 Lady64 Buna ziua.Reprezentantul legal al unei asociatii este presedintele consiliului director?Va multumesc (vezi toată discuția)
Act constitutiv si statut mikyangel mikyangel Vreau sa infiintez o Asociatie pentru persoane cu handicap. Am primit aprobarea denumirii, am intocmit Statutul si Actul Constitutiv dar nu am bani sa merg cu ... (vezi toată discuția)
Reprezentare juridica ong SPIRIDON_MIHAELA SPIRIDON_MIHAELA Intrebare: In cazul unui ong cu trei membri fondatori, aceeasi membri ai Consiliului Director, drept de semnatura si stampila pe acte ce reprezinta Asociatia ... (vezi toată discuția)