avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe universitare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe universitare

buna ziua ,am si eu o problema referitoare a o taxa universitara de studiu.
mentionez ca am dat admitere la facultate si am intrat pe un loc la fata taxa.
am incheiat un contract de studiu fara taxa ,in care nu era mentionat faptul ca daca la sfarsitul anului nu am medii corespunzatoare o sa-mi pierd locul si voi trece in mod automat pe un loc cu taxa.
la sfarsitul anului s-au afisat listele cu medii, dar nu s-au afisat si noile liste cu locuri cu/fata taxa in care voi fi studentii in anul urmator.
mentionez ca nu s-a adus la cunostinta prin niciun mod studentilor ca in anul urmator vor trebui sa plateasca taxa cei care si-au pierdut locul de la fara taxa.
trece adul doi si trei si patru.....nimeni nu spune nimic studentilor referitor la noul contract de studii, specific inca o data ca singurul contract pe care l-am semnat a fostul unul fara taxa in care nu se prevedea absolut nimc de aceasta reorganizare a locurilor..., si se ajunge la examenul de licenta pe care l-am sustinut fara nicio problema , promovandu-l cu o nota de 9.07.
acum trebuie sa se emita diploma de licenta, iar pentru obtinerea sa trebuie sa obtimen stampile de la compartimentele :secretariat, biblioteca centrala , administrarea caminelor de cazare a studentilor cat si de la compartimentul contabilitate taxe .
am obtinut toate stampilele mai putin cea de la contabilitate , deoarece mi se spune ca am taxe neachitate.
i-am spus doamneai ca nu mi s-a adus nimic la cunostinta ca ar trebui sa platesc taxe si ca nu stiam minc de aceste sume ...
din punct de vedere legal au voie sa faca asa ceva sa te treaca de la fara taxa la cu taxa si fara sa ti se aduca la cunostinta si fara sa semnezi un contract in care sa se mentionez acxest lucru?
ce pot sa fac din acest punct de vedere, deoarece nu sunt deacord sa achit aceste sume , si sunt de principiul ca orice drept castigat nu se poate fi luat inapoi.
au voie sa ma dea in judecata?
am voie sa-i dau in judecata ca nu vor sa-mi elibereze diploma?
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
BOGDANA86, utilizator
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 14:25, 22 Aprilie 2011
Probabil nu vei fi prea incantata de rspunsul meu, dar:
- de obicei, mai la toate facultatile(eu nu cunosc niciuna la care sa nu fie asa) repartizarea locurilor la taxa/buget se face in primul semestru dupa media de admitere urmand ca la sf fiecarui sem/ sau an(ex: medicina) se se faca o noua repartizare in functie de mediile obtinute. Exceptie fac cetatenii moldoveni si cred ca rromii care asa cum au intrat raman pana la sf studiilor.
- de obicei se prevede in regulementul facultatii ceea ce am spus eu mai sus.
-absurd mi se pare ca ai fost lasata sa dai examene, licenta, etc fara sa ti se aduca la cunostinta ca trebuie sa platesti taxa. La mine la facultate nu te lasa sa intri in examen daca ai o taxa restanta.
-nu trebuie sa fi semnat un contract cu o prevedere expresa in acest sens pt ca tu cand ai semnat ai acceptat regulamentul care se presupune ca il cunosti.
- nu prea vad ce ai putea sa faci decat sa platesti taxele, iar cu datul in judecata nu prea cred ca are rost da faci acest lucru- cheltuieli, timp pierdut si nu cred ca vei avea castig de cauza. Facultatea nu te va da in judecata, doar nu iti va elibera diploma.
Mult succes!
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
isabelap, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In proces cu facultatea GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN AS DORI SA STIU DACA POT SA DAU FACULTATEA IN JUDECATA. ROG URGENT RASPUNS.:stunned: IN ANUL 2000, PENTRU CA IMI DOREAM FOARTE MULT SA STUDIEZ PSIHOLOGIA, AM ... (vezi toată discuția)
Grefier buburuzzzza buburuzzzza Subiect: Nelamurire! Buna ziua! sunt studenta in anul 3 la drept si as dori sa intreb,pentru grefieri,scoala se face doar la Bucuresti?este necesar prezenta ... (vezi toată discuția)
Somaj student fara licenta dorinadragnea dorinadragnea Un student care a terminat facultatea in 2011( ASE) , avand o restanta, si anul acesta, 2012, a luat examenul la restanta , dar nu a dat licenta din cauza ... (vezi toată discuția)