avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj student fara licenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj student fara licenta

Un student care a terminat facultatea in 2011( ASE) , avand o restanta, si anul acesta, 2012, a luat examenul la restanta , dar nu a dat licenta din cauza intarzierii cu plata la taxa de inscriere , are dreptul la somaj?
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
dorinadragnea, utilizator
Cel mai recent răspuns: dorinadragnea , utilizator 21:38, 31 Iulie 2012
Nu
Multumesc pentru raspuns!
dorinadragnea a scris:

Multumesc pentru raspuns!


Daca nu si-a dat licenta atunci nu poate beneficia de somaj pentru ca la dosarul de somaj in primul rand se va atasa si ultimul act de studiu pe care el nu il are .
Adeverinta de la facultate ca a absolvit cursurile nu se ia in consideratie la somaj?Multumesc anticipat!
@sergiualex a scris:
===============================
Daca nu si-a dat licenta atunci nu poate beneficia de somaj pentru ca la dosarul de somaj in primul rand se va atasa si ultimul act de studiu pe care el nu il are .
=========================================
Eu parca stiu ca se poate lua si somaj daca nu ai dat inca licenta. Este adevarat ca cei de la somaj cere si actul de studii,dar sa nu uitam ca chiar daca da examenul de licenta,diploma de licenta se elibereaza abia peste 1 an. Si atunci trebuie un student sa astepte 1 an ca sa aiba diploma ca sa duca la AJOFM actul cerut?
Din contra se poate lua o adeverinta de la facultatea la care a absolvit,la care a dat examenele de sesiune,si pe aceasta baza ( adeverinta ) se poate lua somaj,chiar daca nu a dat licenta. Licenta se poate da si la anul,asta doar daca inca nu este gata studentul cu lucrarea de licenta.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Tarzan2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj daca am restante la facultate, pe care vreau sa le dau? lorem lorem Buna seara! Pot sa beneficiez de somaj daca am restante la facultate? Am terminat si ultimul an de facultate dar mai am cateva restante pe care as dori sa le ... (vezi toată discuția)
Acte de studii pentru somaj in cazul unui absolvent fara licenta absolventarhitectura absolventarhitectura Buna ziua, Sunt absolventa fara diploma de licenta a facultatii de arhitectura in sesiunea iulie 2013, urmand sa obtin diploma in sesiunea de restante, ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru studenti? libraana libraana buna seara studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)