avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte de studii pentru somaj in cazul unui absolvent ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte de studii pentru somaj in cazul unui absolvent fara licenta

Buna ziua,

Sunt absolventa fara diploma de licenta a facultatii de arhitectura in sesiunea iulie 2013, urmand sa obtin diploma in sesiunea de restante, martie 2014. Intrucat am depus la timp dosarul de inscriere in evidenta AJOFM a localitatii unde sunt domiciliata, dupa 1 octombrie am depus cel de-al doilea dosar pentru obtinerea ajutorului de somaj, acesta fiindu-mi respins fiindca la categoria acte de studii si alte calificari am depus o adeverinta oficiala eliberata de Universitate, din care reiese ca sunt abolvent fara examen de diploma promotia 2013, specializarea arhitecura, ca am promovat anul 6 impreuna cu lucrarea de disertatie si proiectul de prediploma, ca nu am sustinut examenul de diploma si nu am obtinut titlul de arhitect. Motivul respingerii a fost ca nu este suficienta aceasta adeverinta, care in fapt confirma statutul meu actual de arhitect fara diploma, cerandu-mi-se un certificat de absolvire, act pe care Universitatea nu il elibereaza. Mi s-a spus ca fara acest certificat nu mi se va accepta dosarul si ca voi pierde ajutorul de somaj, respectiv ca l-as putea primi doar in momentul in care voi prezenta un certificat de absolvire.

Mentionez ca alti colegi nu au intampinat aceasta problema la AJOFM Bucuresti, sau daca a aparut, ea s-a rezolvat pe baza argumentului ca Universitatea nu elibereaza certificate de absolvire fara diploma de licenta, aceasta adeverinta fiind singurul act care certifica acest statut de arhitect fara diploma.

Deoarece nu am gasit nici un detaliu privitor la actele de studiii legea nr. 76/2002 ma adresez celor care imi pot da un sfat in aceasta problema: nu stiu daca este vorba de un handicap birocratic sau daca este un fapt reglementat acela de a anexa dosarului obligatoriu un certificat de absolvire, adeverinta care atesta acelasi lucru fiind insuficienta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: absolventarhitectura , utilizator 21:04, 16 Octombrie 2013
1. Faceti o sesizare urgent la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) pe e-mail, la: anofm@anofm.ro

2. In ziarul Evenimentul zilei din 20.07.2013 Iuliana Circei, secretar general al ANFM spune: "De indemnizatia de somaj beneficiaza si absolventii cu studii superioare cu sau fara diploma de licenta sau master"

Va multumesc, asa voi face si revin cu detalii de indata ce se rezolva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere ajutor de șomaj pt. absolvent de facultate fără licenta luata cernatlarisa cernatlarisa Doresc sa știu dacă un absolvent de facultate care nu a obținut licenta în sesiunea din vara 2016 poate beneficia de ajutorul de șomaj în condițiile în ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj AndreeaAndrei31 AndreeaAndrei31 Am fost cu toate actele necesare intocmirii dosarului de somaj. Am fost respinsa datorita faptului ca nu am examenul de licenta in rest am promovat toate ... (vezi toată discuția)
Problema ajutor somaj nae2012 nae2012 Buna ziua! am si eu o problema...am terminat anul acesta masterul la jumatea lui iulie...si din nefericire nu l-am \\"terminat\\" a spus profesorul ca nu e ... (vezi toată discuția)