avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru studenti?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru studenti?

buna seara
studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu diferit, mai beneficiaza de somaj? dar cei care isi vor da demisia vor beneficia de somaj dupa locul unde au lucrat sau si la terminarea studiilor? se poate primi 2 somaje? anii de facultate vor fi inregistrati pe cartea de munca, ca vechime?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:21, 21 Septembrie 2011
La finalizarea studiilor se poate beneficia de somaj. Trebuie sa-si depuna dosarul la AJOFM. Daca sunt angajati beneficiaza de salar n de somaj. Daca isi dau demisia NU beneficiaza de somaj. Doar daca sunt disponibilizati pot beneficia de somaj. Esti doar o persoana deci primesti o singura data somaj(fara sa se cumuleze). Daca vei fi incadrat in munca imediat la total vechime si studiile pot contribui la total vechime in munca.
multumesc
buna seara.:D si eu sunt in aceeasi situatie, nu am stiut ca studentii pot primi somaj:thumbup:. si eu lucrez si ma gandeam sa imi bag preaviz cu 2 luni sau o luna inainte de liceenta ca sa ma pot pregati. dupa liceenta mai sunt sanse sa beneficiez de somaj daca am desfacut contractul de munca cu angajatorul cu 2 luni inainte? (ca nu am prea inteles:-/). sper :worthy: sa fie un raspuns favorabil ca ma gandeam dupa liceenta sa ma recreez prin Grecia:yeah: multumesc:wave:
Beneficiati de somaj numai daca sunteti absolvent ai unei institutii de invatamant si care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu ati reusit sa va incadrati in munca potrivit pregatirii profesionale;. Asadar, conditia este sa fiti absolvent al unei institutii de invatamant.
da sunt la o facultate de stat, la zi si lucrez in comert, lucrator comercial iar domeniul facultatii e medicina, nu am lucrat in domeniu niciodata. e de bine?:-/ e slomaj si pentru mine?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj europencil europencil Sotia mea, in varsta de 43 ani, a frecventat si a absolvit in aceasta vara, luna iunie 2010 si cu licenta in luna septembrie 2010, a doua facultate curs la zi, ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea facultatii cool_girl_em cool_girl_em suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)