buna seara
studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu diferit, mai beneficiaza de somaj? dar cei care isi vor da demisia vor beneficia de somaj dupa locul unde au lucrat sau si la terminarea studiilor? se poate primi 2 somaje? anii de facultate vor fi inregistrati pe cartea de munca, ca vechime?
La finalizarea studiilor se poate beneficia de somaj. Trebuie sa-si depuna dosarul la AJOFM. Daca sunt angajati beneficiaza de salar n de somaj. Daca isi dau demisia NU beneficiaza de somaj. Doar daca sunt disponibilizati pot beneficia de somaj. Esti doar o persoana deci primesti o singura data somaj(fara sa se cumuleze). Daca vei fi incadrat in munca imediat la total vechime si studiile pot contribui la total vechime in munca.
buna seara.:D si eu sunt in aceeasi situatie, nu am stiut ca studentii pot primi somaj:thumbup:. si eu lucrez si ma gandeam sa imi bag preaviz cu 2 luni sau o luna inainte de liceenta ca sa ma pot pregati. dupa liceenta mai sunt sanse sa beneficiez de somaj daca am desfacut contractul de munca cu angajatorul cu 2 luni inainte? (ca nu am prea inteles:-/). sper :worthy: sa fie un raspuns favorabil ca ma gandeam dupa liceenta sa ma recreez prin Grecia:yeah: multumesc:wave:
Beneficiati de somaj numai daca sunteti absolvent ai unei institutii de invatamant si care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu ati reusit sa va incadrati in munca potrivit pregatirii profesionale;. Asadar, conditia este sa fiti absolvent al unei institutii de invatamant.
da sunt la o facultate de stat, la zi si lucrez in comert, lucrator comercial iar domeniul facultatii e medicina, nu am lucrat in domeniu niciodata. e de bine?:-/ e slomaj si pentru mine?