avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot beneficia de somaj daca am restante la facultate, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot beneficia de somaj daca am restante la facultate, pe care vreau sa le dau?

Buna seara!
Pot sa beneficiez de somaj daca am restante la facultate? Am terminat si ultimul an de facultate dar mai am cateva restante pe care as dori sa le dau in acest an scolar, iar licenta putin mai tarziu.
Somajul as putea sa il iau de luna aceasta si deci restantele vor fi in perioada somajului.
Dar daca nu dau nici o restanta pot sa beneficiez de somaj? Pot sa fiu verificata de AJOFM?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 06:48, 8 Octombrie 2009
Nu au relevanta restantele de la facultate,cu indeplinirea conditiilor pentru a putea beneficia de alocatia de somaj.
Daca intruniti conditiile legale de beneficiere alocatie de somaj,invatati ca sa scapati de restante
Nu puteti fi verificata de AJOFM
De ajutorul de somaj puteti beneficia daca ati absolvit facultatea,ceea ce inseamna sa aveti situatia incheata.Nu puteti avea situatia incheata daca aveti restante.
Trebuie sa depuneti la dosarul pentru ajutorul de somaj adeverinta de la facultate ,care sa ateste faptul ca ati absolvit.
Corect.
Doar absolventii de facultate pot beneficia de somaj. Iar dvs , de vreme ce avetiu restantre nu aveti situatia incheiata, deci nu sunteti absolvent al facultatii.
Ca si sfat, invatati si va dati restantele, apoi solicitati adeverinta de la facultate si va prezentati cu ea la somaj.
Asa cum au spus si Rodica si Marius , numai absolventii de facultate pot lua ajutor de somaj. Dumneavoastra nu sunteti absolvent , ci doar un student cu restante , ceea ce nu se cheama ca ati absolvit facultatea!
AJOFM nu are nevoie sa va verifice deoarece pentru acordarea ajutorului de somaj va solicita adeverinta de absolvire a facultatii , adeverinta ce nu va fi eliberata de catre facultate intrucat nu ati absolvit!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somerul indemnizat poate deveni somer absolvent? adrian_sinkievici adrian_sinkievici O persoana este trimisa in somaj de catre angajator cu 3 luni inainte de a absolvi o facultate. Poate respectiva persoana dupa absolvirea facultati (somera ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master Loredana_84 Loredana_84 Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru studenti? libraana libraana buna seara studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)