avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil cu handicap

Buna ziua,
Sunt mamica unei fetite diagnosticata in martie cu hipoacuzie bileterala profunda, care a implinit doi ani luna aceasta. Am aflat ca aceasta afectiune se incadreaza in gradul de handicap 3 si am inaintat actele pt eliberarea certificatului. Din pacate certificatul se va elibera in 6 mai anul curent, iar fetita a implinit deja 2 ani in aprilie. Intrebarea mea este : mai poate beneficia de alocatia de 200 lei/luna, alocatie care se acorda copiilor cu handicap pana la 3 ani?
Intreb deoarece cand am fost la primarie sa ma interesez pt actele necesare prelungirii alocatiei pana la 3 ani am intampinat greutati, mi s-a sugerat ca certificatul de handicap trebuie depus pana la varsta de 2 ani si ca este posibil sa nu se prelungeasca aceasta alocatie.
Tin sa precizez ca m-am intors la munca de 2 luni si nu doresc prelungirea indemnizatiei maternale.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
cristinica1974, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept indemnizatie copil handicap TITA MARIANA TITA MARIANA Buna seara! As vrea sa aflu ce drepturi are fetita mea care are trei anisori si a fost diagnosticata cu hipoacuzie profunda neurosenzoriala.De la Protectia ... (vezi toată discuția)
Epilepsia este un handicap? Magdallenne Magdallenne Buna ziua! Mă numesc Ana și as dori sa știu dacă epilepsia este un handicap. Am o fetiță de 5 anișori și de anul trecut a fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ContSters89845 ContSters89845 buna ziua. ma numesc Popescu Mariana si sunt din Galati. am o nelamurire in legatura cu concediul medical. Pe data de 15 aprilie 2010 am facut varsat de vant. ... (vezi toată discuția)