buna ziua.vreau sa cumpar o casa in constructie dar ma tem ca poate o fi in vreun litigiu daca stie cineva sa-mi dea un sfat ce acte ar trebuisa aibe persoana ce-mi vinde (are contractul de vanzare-cumparare pe teren si autorizatia de construirecu proiect) are lucrarile intrerupte din 2008, mi-ar trebui alta autorizatie si alt proiect daca nu as mai dorii sa continui cu lucrarea?(este facut doar parterul si nu as mai vreasa fac etajul ca in proiect).va multumesc.
In primul rand autorizatie de construire, apoi verificati la primaria daca a intrerupt oficial realizarea constructiei, adica daca a depus la primarie o astfel de declaratie . Daca nu a depus, va trebui sa obtineti si numai pe numele lui o alta autorizatie . Daca a depus se poate obtine, tot pe numele vanzatorului o prelungire pentru inca 2 ani, apoi o alta autorizatie . daca doriti o modificare a proiectului va trebuie o alta autorizatie, desi cred ca va fi o problema cu realizarea vechiului proiect autorizat . In mod normal trebuia realizata vechea constructie, receptionata prin intocmirea procesului - verbal in acest sens si apoi cadaastru, carte funciara si abia apoi vanzare - cumparare . Asa ar trebui ca sa puteti cumpara sa preluati prin contract toate drepturi ce rezulta din vechea autorizatie, dar in acelasi timp nu mai vreti sa respectati proiectul aprobat prin aceasta . Deci este cam complicat . Oricum verificati si la primarie starea autorizatiei si discutati cu un consilier de la serviciul specializat al acesteia pentru a vedea daca ar putea apare probleme la modificarea vechiului proiect aprobat prin autirizatie .Multa bafta!
Sarbatori fericite!