avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta teritoriala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta teritoriala

Va salut, cu respect.
Am incheiat un contract cu o firma de telefonie mobila si, din neglijenta, am ramas dator, ajungandu-se la perceperea unor sume mult mai mari decat datoria.
Eu locuiesc in Arges. Firma de telefonie a cedat creata unei firme de recuperari.
Firma de recuperare, zice ca mi-a trimis o somatie in oct 2010, somatie pe care nu am primit-o.
Acum, firma recuperatoare ma cheama in judecata la Constanta.
Din cate stiu, instanta competenta teritorial este instanta unde am domiciliul.
Este corecta afirmatia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:01, 22 Aprilie 2011
Competenta teritoriala apartine instantei de la domiciliul paratului. Dvs puteti invoca exceptia necompetentei teritoriale.
multumesc,
Ati fost si ati ramas o scumpa.
Sarbatori fericite
titi marina a scris:

multumesc,
Ati fost si ati ramas o scumpa.
Sarbatori fericite

:offtopic:
mai bine un scump ... :)
rectific: un tip deosebit.
Intradevar, normele care stabilesc competenta teritoriala indica instanta unde domiciliaza paratul.
Trebuei sa verificati si contractul sa nu cumva sa se fi stabilt o alta instanta, este posibil si legal.
Totodata, va sugerez sa le solicitati si contractul de cesiune al creantei dvs de la societatea de telefonie mobila catre societatea de recuperari, precum si notificarea cesiunii creantei catre dvs.
Mai este posibil ca, daca ati avut domiciliul in Constanta si nu ati anuntat schimbarea acestuia.
Cititi cu mare atentie contractul...sunt sigur ca veti gasi multe chestii interesante.

Alte discuții în legătură

Dosar ! help pls keksu22 keksu22 28/09/2010 Încheiere Solutie: -. N.R. -sa se raspunda la exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Constanta 02/11/2010 Amână cauza Solutie: N.R. ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari utc utc Buna ziua, In anul 2003 am incheiat contract cu Vodafone (fosta Connex) pe societate, iar in 2009 am solicitat rezilierea. S-a operat rezilierea cu data ... (vezi toată discuția)
Datorie banca cedata unei firme de recuperari creante ioana_popescu ioana_popescu buna ziua, problema mea sta in felul urmator. in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu ... (vezi toată discuția)