avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se acorda primele de Paste?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se acorda primele de Paste?

buna ziua,
in data de 04.04.2011, am intrat in concediu postnatal, iar pe 15.04, colegii mei primesc un email de la conducere ca se acorda tichete cadou tuturor angajatiilor, cu contract de munca activ, dar nu celor care se afla in CM pre, sau post natal sau ingrijire copil. Intrebarea mea este de ce nu pot beneficia de aceste tichete proportional cu perioada lucrata?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 23 Aprilie 2011
Tichetele cadou nu se acorda proprotional cu perioada lucrata, ci strict pentru ocazia avuta in vedere de angajator; in plus acordarea acestor tichete nu este obligatorie; acordarea tichetelor de masa (daca se dau) se face strict pt zilele lucrate, nu si pt cei aflati in concediu, indiferent de natura concediului.
Modul de acordare a acestor tichete cadou ar trebui sa fie precizat in Regulamentul intern al unitatii.
nicoleta.badulici a scris:

buna ziua,
in data de 04.04.2011, am intrat in concediu postnatal, iar pe 15.04, colegii mei primesc un email de la conducere ca se acorda tichete cadou tuturor angajatiilor, cu contract de munca activ, dar nu celor care se afla in CM pre, sau post natal sau ingrijire copil. Intrebarea mea este de ce nu pot beneficia de aceste tichete proportional cu perioada lucrata?
va multumesc!

Angajatorul impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii salariatilor, dupa caz, vor stabili prin Regulamentul intern prevederi referitoare la criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete cadou si/sau tichete de cresa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii; criterii si perioade pentru care salariatii nu primesc tichete cadou etc.

Prin urmare, decizia angajatorului de a nu va acorda tichete cadou poate fi atacata in instanta, daca aceste prevederi nu sunt incluse in R.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou in cm ContSters305618 ContSters305618 Un angajat in concediu medical are dreptul la tichete cadou? (vezi toată discuția)
Tichete cadou calytul calytul Un salariat care se afla in concediu medical de 2 luni de zile mai poate primi tichete cadou?unde scrie?Daca acesta nu a fost la munca ci in concediu medical (vezi toată discuția)
Tichete cadou daria63 daria63 Buna ziua, Se pot acorda tichete cadou salariatilor cu timp partial de munca avand functia de baza la alta societate? Multumesc (vezi toată discuția)