Art.321 Cod procedura civila: in ce conditii se poate face o noua contestatie in anulare impotriva altei contestatii in anulare, bineinteles invocand motive noi?:-/
După respingerea unei prime contestaţii, se va mai putea face din nou contestaţie, dar numai pentru motive noi, ce nu au existat la data primei contestaţii (art.321 C.proc.civ.). Prin această dispoziţie, legea a urmărit să împiedice practica abuzivă de a se face contestaţii repetate.
Art.321 C.proc.civ. urmăreşte împiedicarea abuzului de drept, prevăzând , în această materie, un caz de decădere şi anume, că după respingerea unei prime contestaţii nu se mai poate fac, de către aceeaşi parte, o a doua contestaţie, pentru motive care puteau fi invocate în prima contestaţie. Numai motive noi, descoperite ulterior, justifică dreptul la o a doua contestaţie.
Art. 319. - Contestatia se introduce la instanta a carei hotarare se ataca. Contestatia se poate face inainte de inceperea executarii si in tot timpul ei, pana la savarsirea ultimului act de executare. Impotriva hotararilor irevocabile care nu se aduc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia poate fi introdusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat cunostinta de hotarare, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotararea a ramas irevocabila.
Nu se face contestatie impotriva contestatiei, se face o noua contestatie, pentru alte motive, impotriva hotararii ultime irevocabila", in termenul indicat mai sus in art 319 Cod Procedura Civila.
subliniez si eu raspunsurile date in sensul ca a doua contestaţie se promoveaza pentru alte decat cele invocate în prima contestaţie, fiindca am avut o speta cam la fel si am dus munca de lamurire cu selectarea motivelor pt al doilea demers.
Contestatie in anulare
wap54
Va rog frumos, la o hotarare irevocabila, cate contestatii in anulare poate face partea adversa? au facut 1, au pierdut-o, acum au depus una identica cu prima, ... (vezi toată discuția)