avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reprezentare in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reprezentare in instanta

Ma poate reprezenta intr-un demers juridic un avocat care isi desfasoara activitatea si are sediul profesional in alt oras decat cel in care va trebui promovata actiunea in instanta?? Este suficienta o procura notariala sau trebuie incheiat un contract de asistenta juridica (daca gresesc, va rog sa-mi spuneti cum e corect...). Multumesc anticipat si urez tuturor Paste fericit, sanatate, liniste si iubire !!!!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:35, 23 Aprilie 2011
Da, va poate ajuta un astfel de avocat ... se va incheia un contract de asistenta judiciara, iar in instanta se va depune imputernicirea avocatiala.
Poate! Cun doriti: cu procura notariala va va reprezenta, dar nu in calitate de avocat ; pe baza unui contract de asistenta juridica se va putea prevala de calitatea de avocat!
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
rtek, utilizator
nu conteaza unde este sediul cabinetului de avocatura. puteti incheia un contract de asistenta juridica.
toti avocatii care fac parte din UNBR,indiferent de baroul caruia apartin,conform legii 51/1995 cu modificari,pot antama oriunde pe cuprinsul teritoriului tarii reprezentarea in fata instantei a unui justitiabil.reprezentarea are loc dupa incheierea unui contract de asistenta juridica si imputerniciri avocatiale.
Raspunsul complet al d-lui Gabriel .este cel mai precis.Absolut orice avocat va poate reprezenta-doar sa aiba mandat de reprezentare din partea d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipizat pentru împuterniciri avocațiale neconform Samulea Samulea Buna ziua! Am o intrebare care face referire direct la avocati de aceea sunt curios de ce raspunsuri voi primi. In statutul profesiei de avocat se face ... (vezi toată discuția)
Am resedinta in strainatate. legalizare imputernicire la succesiune. bellman bellman Am resedinta in strainatate. In Romania la succesiunea dupa tatal meu vreau sa o imputernicesc pe mama mea sa ma reprezinte. Datorita unui accident nu ma pot ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala - lipsa calitatii de reprezentant? iuliamariana iuliamariana Va rog un sfat... Am pe rolul judecatoriei Ordonanta de plata OUG 119, debitorul si-a angajat avocat la termenul pe care l-am avut a depus intampinare si ... (vezi toată discuția)