avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... liniste publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

liniste publica

Buna seara,
Va cer un sfat in legatura cu dreptul la liniste in locuinta; vecinii (casele avand un perete comun) au facut un fel de club, fara acceptul nostru in calitate de vecini. Linistea noastra s-a dus, cosmarul dureaza din noiembrie 2010 (muzica de discoteca). Am facut multe demersuri, plangeri la organele de politie, la primarie, la garda de mediu, am apelat de multe ori la serviciul 112. Constant cu stupoare ca suntem singuri...in puterea noptii (acum este ora 02,14 si e o muzica de discoteca in toata casa), ne simtim asaltati de-a dreptul in casa noastra; vibratiile muzicale parca te violeaza, este de necrezut, a fost si 112...eu mai am incredere totusi.
Va rog sa-mi dati cateva sfaturi in legatura cu posibilitati de restabilire a linistii in casa mea. Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
diabus, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:29, 23 Aprilie 2011
Conform L.153/2010 care modifica si completeaza L.91.1991, se arata:
1. La articolul 2, punctul 29 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00—8,00 si 13,00—14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora
"Art. 7
Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau agentii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate in zona specifica de competenta, de catre politistii de frontiera."
Deci sesizati, de cateva ori politia si punetile sub nas respectiva Lege, .Obligati-i sa incheie macar p.v de constatare daca nu de contraventie, asa cum ar trebui. Nu le va conveni nici lor sa aiba nerezolvate apelurile, care se trec intr-un registru.Cu aceste p.verbale , faceti sesizare la primarie, la politia romana(vedeti site respectiv).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie - ore de liniste Dorinageorge Dorinageorge Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege cu orele de liniste la Asociatie de Proprietari,si ce interval orar este. Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna seara.locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar terasa ... Carază Elena Carază Elena .Buna seara..Locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar, terasa fiind la 8m de geamul meu.In fiecare seara pune muzica și cei prezenți urlă si fac ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac legal impotriva vecinului care da tv-ul la maxim zi de zi beta986 beta986 Am un vecin ce foloseste TV-ul la maxim de dimineata de la 6,30 pana noaptea la 00:00. De curand si-a montat tv-ul pe peretele din dormitor.Am tot fost la el ... (vezi toată discuția)