avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Vreau sa ajung la Haga
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Vreau sa ajung la Haga

Buna, dupa cum stiti am scris mai demult despre taierea a trei copaci nemarcati in padurea proprietate personala .
Dar stimabilul padurar mi-a trimis dupa doua luni un proces verbal fara sa fiu anuntat ,spunind ca refuz sa semnez ,semnind el in locul unui martor ,i-a si facut o declaratie semnata tot de el,si in felul asta in loc de trei copaci m-am trezit cu 11 si amenda de 2oo0 plus despacubire pt ocolo silvic de 400 roni ,
Am dat in judecata si am pierdut la Dorohoi ca nefondata ,cu toate ca s-a dovedit ca martorul nu a semnat si nu stia de acest p v,.
Am facut recurs la Botosani e 11 aprilia si mi s-a spus ca am termen pe 25 ,fiind sarbatoare nu se lucreaza ,luind legatura la arhiva mi s-a comuniocat ca s-a inchis dosarul si ca am pierdut iar.
Va rog sa ma ajutati ,ce trebuie sa fac sa pot dovedi ca nu eu am fost vinovatul ,si de ce trebuie sa platesc ptr altii?
Sa merg pe decizia ca traim in Romania si asta denota totul?
legea cu fals si abuz de fals nu se aplica si padurarului?
art 119 nu e valabilsi ptr altii ?
ptr mine 131 cum e valabil daca nu au nici-o dovada ca am taiat eu ,ptr ca am fost cinstit si am recunoscut la politie ca am taiat trei copacii?
Aspus ca imi da 1000 de lei amenda platibili in jumatate in 48 de ore dar nu s-a aplicat si apoi daca a trecut o luna de ce mai e valabil pr verbal?
Va multumesc. VREAU SA AJUNG LA HAGA CU ACEST DOSAR DAR NU STIU CUM SA FAC ,,,,FIINDCA LA NOI CISTIGA NUMAI CINE AU BANI.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:21, 31 Mai 2011
Competenţele Curţii de Justiţie sunt rezumate în Capitolul XIV al Cartei ONU. Ele sunt însă ancorate şi într-un statut propriu, parte integrantă din Carta sus-numită. Acest lucru înseamnă că toate statele care aderă la Organizaţia Naţiunilor Unite devin şi părţi membre ale CIJ. CIJ este foarte diferit de celelalte tribunale "normale". Acest lucru reiese mai ales din faptul că doar statele pot compărea în faţa CIJ. Important este şi faptul că statele trebuie să se supună jurisdicţiei CIJ.

Ca persoana fizica nu puteti sesiza CIJ, ci doar Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cu sediul la Strasbourg. Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie, in speta Romania.
Despre conditiile de admisibilitate a unei cereri la CEDO, vedeti link-ul www.avocatnet.ro/content/for...
Ati primit ceva in scris de la Arhiva Tribunalului de la Botosani ? Doar niste vorbe nu trebuie sa acceptati si sa considerati deinadata ca o infrangere . Ar trebui sa primiti o Rezolutie scrisa cu motivarea ca de ce ati pierdut procesul .
Iar Pana la HAGA cred ca aveti de facut un pas mare .
Buna de cite ori am incercat imi comunica ,ca e in deliberare si nui dat rezolutia,dar doamna de la arhiva imi comunica ca mi-a respins si acasa nu-mi mai trimiterezolutia,ce trebuie sa fac pe mai departe ,,,
va multumesc
Nu la Haga doriti, doriti la CEDO la Strasbourg. Puteti sesiza Curtea in privinta incalcarii drepturilor garantate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului in termen de 6 luni de la hotararea ultimei instante nationale. Procesul poate dura 5-6 ani.

Vedeti mai multe aici (linkul d-lui freeelis): www.avocatnet.ro/content/for...
Pana ce nu ati primit Rezolutia , Minuta sau sentinta completa , pana atunci nu aveti de ce sa va considerati un pierdant . Poate au un motiv serios , ca nu va trimit nici un inscris . Oricum e janant , ca sa fii considerat un invins , fara sa ti se comunice in scris . Asta numai in Romania se poate intampla . Fara a avea vreunul din documentele mai sus enumerate , nu cred ca puteti intreprinde vreun alt demers .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate contacta curtea suprema de justitie de la haga? cercelgeo cercelgeo In cazul in care as primi o sentinta definitiva si irevocabila in Romania si consider mi ca s-a facut o nedreptate ma pot adresa Curtii supreme de justitie de ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac plangere la cedo! EUlavy EUlavy Se pare ca nu am nicio sansa cu justitia din Romania si veau sa ma plang la CEDO! Pe scurt cazul meu si rog o parere obiectiva: am fost condamnat definitiv ... (vezi toată discuția)