avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie

In momentul actual port numele de familie al sotului desi suntem despartiti legal . Vreau sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a reveni la numele purtat anterior casatoriei.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:07, 24 Aprilie 2011
daca prin sentinta pronuntata in cursul divortului s-a dispus revenirea la numele purtat anterior casatoriei, mergeti cu sentinta investita cu formula executorie la serviciul evidenta populatiei si va schimbati numele de familie.
Doamna cred ca se referea la situatia in care , cu toate ca la incheierea divortului, ambii parteneri au cazut de acord ca in continuare sotia sa poarte numele de familie al fostului sot, dupa un timp s-a razgandit si doreste sa revina la numele pe care-l purta inaintea casatoriei.
@sylvyu
Se poate pe cale administrativa. Mergeti la starea civila de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea casatoriei Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Sotia este plecata in strainatate , iar sotul , in lipsa acesteia, declara ca nu cunoaste domiciliul acesteia si cere desfacerea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui Andreea565 Andreea565 Buna ziua as avea si eu o întrebare,si anume:As dori sa revin la numele de fata ,am divorțat in 2015 in Austria ,si acum sunt in România si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat de la o casatorie anterioara! Meea_M Meea_M Buna ziua, \\"Legea spune Art. 383 Numele de familie după căsătorie (1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele ... (vezi toată discuția)