avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitare prima de paste
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitare prima de paste

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema. firma noastra a acordat fiecarui salariat un bonus de 150 ron, cu ocazia sarbatorilor pascale. Mentionez ca am primit 100 de ron pe card, restul probabil a constituit impozitul (cas, somaj, imp. de 16%).
Ne-au spus ca regularizarea se va face pe statul de plata din luna aprilie. Nu inteleg, vor sa ne impoziteze de doua ori? nu era mai simplu sa dea 150 de lei suma bruta si sa ne impoziteze la salar ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:46, 1 Mai 2011
Asa este era mai simplu sa o cuprinda in drepturile banesti si apoi sa impoziteze, caci asa cum ati remarcat riscati sa fiti impozitati inca o data
Asupra tichetelor cadou acordate de Paste nu se constituie retineri din salariu aferente contributiilor sociale , conform Cod fiscal,punct 286 ,indice 15 . Se retine doar impozitul de 16 % .
Nu am primit tichete cadou, ci 100 de ron pe card (150 de ron fiind suma bruta asa s-a afisat)
Imi cer scuze pentru eroare .
Regularizarea sumei aferenta primei nu va afecta drepturile Dvs. salariale aferente lichidarii lunii aprilie. Aceasta suma va fi trecuta ca prima , apoi va fi retinuta fiind considerata un avans ,iar contributiile aferente acesteia care v-au fost deja calculate si retinute se vor regulariza tot prin diminuarea a ceea ce aveti constituit per total. Urmariti fluturasul de salarii si reveniti in cazul in care mai aveti nelamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare tichete cadou neghina94 neghina94 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu impozitarea tichetelor cadou. Multinationala la care lucrez a oferit angajatilor in luna aprilie(cadou de ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete de masa cadou ? aprov1961 aprov1961 Cu ocazia Craciunului firma la care lucrez mi-a dat 20 tichete de masa cadou in valoare de 10 lei fiecare. Am fost pus de catre contabila sa semnez un stat de ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou de craciun pt salariati fara copii minori ALINA DUMITRASCU ALINA DUMITRASCU Buna seara! Am urmatoarea situatie: Angajator cu 7 angajati, dintre care numai unul are copii minori.Cu ocazia Craciunului s-au acordat prime in numerar de ... (vezi toată discuția)