avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata intretinerii la bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata intretinerii la bloc

In situatia in care doi fosti soti detin un apartament, partajul neavand inca loc, cine este raspunzator pt plata intretinerii la bloc? Concret, in cazul in care plata intretinerii este sistata, si asociatia de proprietari hotaraste recuperarea prejudiciului in instanta care dintre cei doi soti va fi obligat la achitarea restantelor?
Cel mai recent răspuns: ghiort , utilizator 19:25, 25 Aprilie 2011
Amandoi, pana la partaj. Dar dupa partaj, cel care va deveni proprietar singur pe imobil, nu va acoperi singur restantele ce provin din perioadele anterioare pronuntarii hotararii.
ambii soti in cote egale vor trebui sa plateasca factura restanta la intretinere.
Asociatia de proprietari ,cu scopul recuperarii sumelor restante acumulate la plata intretinerii,urmeaza sa formuleze actiune impotriva persoanei care figureaza ca si proprietar al apartamentului
In situatia in care in cvc figureaza ambele persoane,actiunea formulata de asociatia de proprietari in instanta ,urmeaza sa fie demarata impotriva ambelor persoane
Multumesc pt urarile de sf Gheorghe...iar daca in cvc apare doar o persoana, atunci....?proprietari sunt ambii cu cota parte 50%....deci, actiune impotriva titularului cvc sau impotriva ambilor (fosti) soti?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere beatrice3108 beatrice3108 Buna ziua, va retin atentia cu urmatoarea speta: In luna agust 2011, am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul meu, eu fiind coproprietar al unui ... (vezi toată discuția)
Atitudinea asociatiei a fost corecta? criscrisan96 criscrisan96 Buna ziua.Sunt proprietara unui apartament preluat in urma unei hotariri judecatoresti din luna septembrie 2010.Fostul sot nu si-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt neplata intretinerii la bloc ghiort ghiort Cum procedeaza o asociatie de proprietari pt recuperarea restantelor la plata intretinerii? Deschide actiune in instanta impotriva proprietarului/rilor, ... (vezi toată discuția)