avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa taxi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa taxi

Buna ziua si Hristos A Inviat.
As dori sa deschid o societate ii sau pfa in domeniul taximetriei.
Problema mea este urmatoarea:masina este inscrisa pe numele tatalui meu si eu vreau sa deschid sociatatea pe numele meu.Tata are probleme de sanatate si nu va mai conduce niciodata,si pe deasupra este si pensionar pe caz de boala.
Este posibil sa fie masina pe numele lui si pfa-ul sau ii pe numele meu?(nu vreau sa ii opreasca pensia din cauza unei chestii minore de genul asta)
ms de raspunsuri
Cel mai recent răspuns: mihaita90 , utilizator 10:55, 25 Aprilie 2011
ADEVARAT A INVIAT !

Nu poti face acest lucru ca pfa, dar il poti face daca faci o SC, in care sa fie si tatal tau inclus.
O alta varianta ar fi, ca tatal tau sa treaca autoturismul pe numele tau.
La taximetrie, trebuie sa fi detinatorul legal al autoturismului, in afara de celelalte conditii care se cer.
Pentru o informare completa, mergi la Primarie, de unde vei obtine toata documentatia necesara, pentru activitatea de taximetrie.
Ca o paranteza, chiar daca ai autoturismul tau personal, vei obtine autorizatia de functionare in regim de taxi, doar daca ai toate impozitele platite la zi ..casa, masina, eventuale amenzi. Altfel, vei face alergatura degeaba.

Mult succes.:D
Sa fac o societate cu tata mi-e frica sa nu ii opreasca pensia de boala care este singurul lui venit.Si eu sunt de parere cu trecutul masinii pe numele meu.
Stiu si eu ca daca ai datorie 10 bani la fisc nu poti face nimic,si autorizatia de functionare trebuie sa o cumpar de la cineva care renunta la ea.
Dar mai am o intrebare:
Daca inscriu masina pe numele meu pierd Rca ul si rovineta si trebuie platite din nou?(mai sunt valabile 7 luni amandoua)
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
mihaita90, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere taxi mihaita90 mihaita90 Buna ziua! As vrea sa deschid o societate AF dar tata e pensionar pe caz de boala gradul 2.E posibil sa ii opreasca pensia? Am un unchi care are PFA ... (vezi toată discuția)
Situatie extrema: amenda,certificat si permis retinut radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: In data de 08.1.2014 am condus autoturismul proprietate personala , inmatriculat in Ro , cu asigurare RCA valabila si cu ... (vezi toată discuția)
Inspectia muncii si pfa-ul mirceaboy mirceaboy Buna ziua, tatal meu este pfa (avem masina de taxi) iar eu (fiul lui) mi-am facut atestat de taxi ca sa vad cum este aceasta meserie . In urma unui control de ... (vezi toată discuția)