avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchiriere taxi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchiriere taxi

Buna ziua!
As vrea sa deschid o societate AF dar tata e pensionar pe caz de boala gradul 2.E posibil sa ii opreasca pensia?
Am un unchi care are PFA taxi,are masina lui dar e harb si sta mai mult prin service , se poate sa ii inchiriez pe o perioada de 3-6 luni autoturismul meu( tot taxi) sa o treaca pe PF-ul lui si sa faca taximetrie cand cu una cand cu alta.
va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: mihaita90 , utilizator 13:06, 1 Mai 2011
Desigur se poate face şi un contract de comodat prin care îi cedezi maşina şi nu trebuie înregistrat la finanţe
Nu este chiar asa de simplu aceasta trecere, legea taximetriei prevede criterii in cazul inlocuirii unui autoturism taxi cu un altul.( cel mai importatnt este respectarea punctajului de departajare, care treb sa fie cel putin egal sau superior fata de auto inlocuit..Ori daca in primul caz se poate realiza aceasta, in situatia cand unchiul dvs va inapoia masina, cu cea pe care o are nu mai poate intruni conditia de puncataj superior...!) Este mai complicat si costisitor, ganditi-va numai la faptul ca va trebui sa respectati intocmai regimul fiscal, adica o noua instalare a casei de marcat, modificarea datelor in autorizatia taxi...etc
Discutati tota aceste aspecte cu emitentul autorizatiei taxi pentru a fi ferit de surprize
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
mayer, utilizator
mayer a scris:

Nu este chiar asa de simplu aceasta trecere, legea taximetriei prevede criterii in cazul inlocuirii unui autoturism taxi cu un altul.( cel mai importatnt este respectarea punctajului de departajare, care treb sa fie cel putin egal sau superior fata de auto inlocuit..Ori daca in primul caz se poate realiza aceasta, in situatia cand unchiul dvs va inapoia masina, cu cea pe care o are nu mai poate intruni conditia de puncataj superior...!) Este mai complicat si costisitor, ganditi-va numai la faptul ca va trebui sa respectati intocmai regimul fiscal, adica o noua instalare a casei de marcat, modificarea datelor in autorizatia taxi...etc
Discutati tota aceste aspecte cu emitentul autorizatiei taxi pentru a fi ferit de surprize

M-am interesat si aici cam aveti dreptate.Eu voiam sa il inchiriez lui masina pt ca mai am 2 luni pana pot sa iau atestatul si apoi sa deschid pf-ul.(legea taximetriei e cea mai complicata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere masina in regim de taxi Dalia Nico Dalia Nico Bună ziua. Doresc sa închiriez mașina, proprietate personala unei firme de taxi sau închiriere masini in schimbul unor beneficii financiare. Se poate face ... (vezi toată discuția)
Situatie extrema: amenda,certificat si permis retinut radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: In data de 08.1.2014 am condus autoturismul proprietate personala , inmatriculat in Ro , cu asigurare RCA valabila si cu ... (vezi toată discuția)
Pfa taxi mihaita90 mihaita90 Buna ziua si Hristos A Inviat. As dori sa deschid o societate ii sau pfa in domeniul taximetriei. Problema mea este urmatoarea:masina este inscrisa pe numele ... (vezi toată discuția)