avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transformare II(intrep>ind>) in srl?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transformare II(intrep>ind>) in srl?

se poate asa ceva?daca nu care este procedura de infiintare srl?eu in prezent detin o ii am un magazin de piese auto dar din cauza ca nu sunt persoana juridica nimeni nu imi da marfa cu plata la termen trebuie sa achit totul si este foarte greu si ma gandeam la varianta cu un srl sau daca este alta solutie va rog frumos sa-mi spuneti. cu stima.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:07, 24 Aprilie 2011
Nu se poate transforma intreprinderea individuala in societate comerciala; sunt doua forme de organizare a actelor de comert total diferite.
Pt. SRL:
a)rezervare denumire
b) un act constitutiv
c) declaratie asociat unic, administrator, specimen semnatura
d) copii dupa actul de spatiu, daca este bloc, acordul asoc. de proprietari + vecini direct afectati, 2 acte de la Ad. Financiara cu privire la spatiu, apoi comodat sau contract de inchiriere
e) copii CI
f) copii dovada capital social
Este greu de crezut ca nu primiti marfa cu plata la termen datorita faptului ca intreprinderea individuala nu are personalitate juridica... ,, Garantia" este mult mai solida in cazul ii pentru ca raspundeti cu toate bunurile dvs in caz ca ar fi ceva incidente legate de comertul pe care il desfasurati, pe cand la SRL daca sunteti doar asociat raspundeti pana la limita capitalului social care poate fi de minimum 200 lei. Sfatul meu este sa va cautati alti furnizori care accepta sa lucreze cu intreprinderea individuala pe care o aveti.
Dupa cum bine a punctat colegul Iulian Manea, ii nu se poate transforma in SRL deoarece prima este o entitate fara personalitate juridica reglementata de OUG 44/2008, pe cand a doua are personalitate juridica si este reglementata de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
Infiintarea unui SRL necesita niste costuri de aproximativ 1000 ron urmand sa angajati un contabil care va trebui platit lunar, lucru de care nu era nevoie in cazul ii. Daca totusi va decideti sa infiintati un SRL, detalii aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc sau ii haiducu haiducu buna seara .care sunt diferentele intre sc si ii ? ma refer la un credit (vezi toată discuția)
Autorizatii bar ADELA STROE ADELA STROE am o intrebare intrucat sunt nedumirita ce autorizatii imi trebuie pentru deschiderea unui bar? certificat de clasificare? (vezi toată discuția)
Transformare sc platitor tva in societate individuala elenagologan elenagologan Daca sant sc platitor tva ma pot transforma in societate individuala ? Cum? (vezi toată discuția)