avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transformare sc platitor tva in societate individuala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transformare sc platitor tva in societate individuala

Daca sant sc platitor tva ma pot transforma in societate individuala ? Cum?
Cel mai recent răspuns: elenagologan , utilizator 14:27, 30 Noiembrie 2009
O societate comerciala nu poate fi transformata in intreprindere individuala; cele doua au un statut juridic diferit.
In momentul de fata costurile societatii comerciale sant destul de mari si nu mai fac fata cheltuielilor.Ma refer aici la cota unica de impozitare ,tva ,plata angajatilor ,plata asigurarilor sociale a angajatilor,etc.
O intreprindere individuala nu are atatea cheltuieli,de aceea m-am gandit ca ar fi mai bine sa-mi schimb statutul.
Legal este posibil? Cum?
Nu puteti decat sa desfiintati societatea comerciala si apoi sau in acelasi timp sa infiintati o intreprindere individuala.
Societatea comerciala are un spatiu cumparat pe numele ei ,are doi asociati sot si sotie,cum se procedeaza cu spatiul si marfa?
Care sunt pasii de urmat pentru desfiintarea societatii?
Nu- imi raspune nimeni?Numultumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)
Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)