avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutorul de deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutorul de deces

buna ziua! tatal meu a decedat in iulie 2010 si nu era pensionar.el locuia cu bunica mea, pensionara de c.a.p.si cu pensie de veteran de razboi. ea a primit de la primarie o suma de bani ca ajutor de inmormantare pentru tatal meu. putea obtine ajutor de deces si de la casa de pensii judeteana ?mentionez ca ea a suportat cheltuielile de inmormantare ale tatalui meu. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:42, 29 Octombrie 2011
cristinababoiu a scris:
tatal meu a decedat in iulie 2010 si nu era pensionar.el locuia cu bunica mea, pensionara de c.a.p.si cu pensie de veteran de razboi. ea a primit de la primarie o suma de bani ca ajutor de inmormantare pentru tatal meu. putea obtine ajutor de deces si de la casa de pensii judeteana ?

N-ati scris mai nimic despre tatal dvs. cu exceptia faptului ca nu era pensionar. Ce statut avea? Dar presupun ca nu era nici asigurat si nu se incadra nici la art. 127 din Legea nr. 19/2000, altfel nu i-ar fi dat primaria ajutor bunicii.
Buna ziua,

Bunicul meu a fost veteran de razboi si a decedat acum 1 luna. Am ridicat de la casa de pensii ajutorul de inmormantare. As vrea sa intreb daca mai primeste vreun ajutor de deces de la veterani. Am intrebat si la casa de pensii si n-au facut decat sa ma puna pe drumuri degeaba. Nu stie nimeni (sau nu vor sa-mi spuna) daca se primeste ajutor de deces pentru veterani sau nu.
Alta intrebare: matusa mea -fiica decedatului poate primi sau nu pensie de urmas dupa bunic? Ea este pensionara.

Va multumesc.
1. Intrebati la Asociatia de Veterani din care a facut parte bunicul dvs. (Casa de Pensii nu are de unde sa stie asta).
2. Ca fiica a decedatului matusa dvs. nu poate primi pensie de urmas, deoarece a depasit varsta de 18 ani (si are si pensie proprie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru inmormantare - urmas veteran de razboi deeutza4miky deeutza4miky am si eu o intrebare... bunica mea in varsta de 83 de ani a decedat acum 4 zile! este urmasa de veteran de razboi luand toate pensie de urmas de veteran si ... (vezi toată discuția)
Pensie, ajutor de deces katy-elena katy-elena Batrana decedata, a beneficiat de ajutor de veteran de razboi si detinut politic se primeste vreun ajutor din partea Oficiului de pensii sau a altui for? (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare o_palade o_palade Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai complicata. Tatal meu este infiat de la varsta de 4 ani. El (din partea mamei care l-a nascut) a mai avut doi frati ... (vezi toată discuția)