avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se poate face ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se poate face ?

Buna ziua ! Fosta mea soacra ne-a dat in judecata pe mine si pe fostul sot pe motivul ca vrea sa-si recupereze niste bani,pe care i-ar fi dat fostului meu sot, EXCLUSIV (acest lucru reiese din declaratia data de ea la tribunal in procesul de partaj).In acest caz ce trebuie sa fac eu,deoarece ma cheama in judecata si pe mine ,si tinand cont de faptul ca eu nu am avut nici un folos din banii aceia,deoarece au fost dati EXCLUSIV fostului meu sot.,va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa fac o intampinare sau altceva...
Cu respect...
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 18:23, 25 Aprilie 2011
Depuneti intampinare motivand pozitia dvs.
Puteti incerca sa aveti o discutie in trei d-voastra, sotul si soacra in prezenta unui mediator in care sa va lamuriti problemele, cerand in instanta judecatorului suspendarea procesului pentru procedura de mediere.
In baza unui acord incheiat intre parti, judecatorul va emite o hotarare de expedient, bazata pe intelegerea d-voastra, fara a mai fi nevoie de continuarea procesului. Puteti sa-i comunicati soacrei ca in conformitate cu art. 63. alin. (2) din Legea 192/2006 : "Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platita pentru investirea acesteia."
Pentru orice alte informatii legate de mediere puteti apela la INFORMAREA GRATUITA in conf. cu prevederile legale, ca mai apoi sa puteti lua o hotarare in cunostiinta de cauza.
Un mediator autorizat cf. Legii 192/2006 il gasiti pe pagina www.cmediere.ro in Tabloul mediatorilor(pe judete)
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar xeni xeni am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu din acelasi lot de 6000 mp. s-au ... (vezi toată discuția)
Bunuri impartite amiabil bitza03 bitza03 sunt divortata si m-am inteles cu fostul sot sa impartim bunurile in mod amiabil...eu ii voi da cota parte din apartament....in care vor intra si bunurile din ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma succesiunii marcy74 marcy74 Buna ziua, Mama mea se confrunta cu urmatoarea problema:in luna iunie 2010 s-a realizat succesiunea de pe urma mamei sale,fiind 3 mostenitori de drept:mama ... (vezi toată discuția)