Buna ziua ! Fosta mea soacra ne-a dat in judecata pe mine si pe fostul sot pe motivul ca vrea sa-si recupereze niste bani,pe care i-ar fi dat fostului meu sot, EXCLUSIV (acest lucru reiese din declaratia data de ea la tribunal in procesul de partaj).In acest caz ce trebuie sa fac eu,deoarece ma cheama in judecata si pe mine ,si tinand cont de faptul ca eu nu am avut nici un folos din banii aceia,deoarece au fost dati EXCLUSIV fostului meu sot.,va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa fac o intampinare sau altceva...
Cu respect...
Puteti incerca sa aveti o discutie in trei d-voastra, sotul si soacra in prezenta unui mediator in care sa va lamuriti problemele, cerand in instanta judecatorului suspendarea procesului pentru procedura de mediere.
In baza unui acord incheiat intre parti, judecatorul va emite o hotarare de expedient, bazata pe intelegerea d-voastra, fara a mai fi nevoie de continuarea procesului. Puteti sa-i comunicati soacrei ca in conformitate cu art. 63. alin. (2) din Legea 192/2006 : "Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platita pentru investirea acesteia."
Pentru orice alte informatii legate de mediere puteti apela la INFORMAREA GRATUITA in conf. cu prevederile legale, ca mai apoi sa puteti lua o hotarare in cunostiinta de cauza.
Un mediator autorizat cf. Legii 192/2006 il gasiti pe pagina www.cmediere.ro in Tabloul mediatorilor(pe judete)
Partaj judiciar
xeni
am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu
din acelasi lot de 6000 mp. s-au ... (vezi toată discuția)