avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

partaj judiciar

am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu
din acelasi lot de 6000 mp. s-au vandut si altor cumparatori loturi de teren, acum noi toti acesti cumparatori suntem in indiviziune, adica o strada intreaga
pentru intabulare trebuie sa ies din indiviziune
problema ar fi ca la proces : trebuie sa INDIC VALOAREA MASEI PARTAJABILE si sa achit taxa judiciara de timbru la valoarea indicata
nu inteleg logica acestei taxe.
Cel mai recent răspuns: xeni , utilizator 18:02, 18 Aprilie 2011
Sa inteleg ca v-a vandut la toti prin acelasi inscris sau fiecare aveti un act de vanzare cumparare?
Daca toti proprietarii sunt de acord cu acest lucru, puteti apela la institutia medierii, puteti face un acord de mediere cu privire la acest lucru, si tot in instanta la actiunea pe care o faceti depuneti alaturat acest acord de mediere, si veti primi o hotarare de expedient.
Daca deja aveti un proces pe rol, puteti cere instantei sa mergeti la mediere, iar in conformitate cu art. 63, alin. (2) din legea 192/2006: " Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia". In conformitate cu legea informarea cu privire la procedura medierii este gratuita.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
fiecare proprietar are act separat de vanzare-cumparare pe terenul pe care l-a cumparat
deja e pus pe rol procesul dosar 14826/196/2010 sectia civila Judecatoria Braila
Chiar daca este pe rol, puteti sa-i cereti judecatorului o "pasuire" pentru a va prezenta la un mediator si va intoarceti de acolo cu acordul semnat, iar daca ati dat banii, faceti apoi cerere sa-i recuperati. Aveti pe pagina www.cmediere.ro , tabloul mediatorilor, pe judete, etc. Cereti o informare gratuita , conform legii la un mediator si apoi hotarati.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator

Alte discuții în legătură

Evaluare masa succesorala STEFANY_CRYS STEFANY_CRYS Buna ziua, Spuneti-mi va rog dupa ce ma pot orienta pentru evaluarea provizorie a masei succesorale solicitata in instanta? Inteleg ca nu trebuie facuta de un ... (vezi toată discuția)
Costuri iesire indiviziune cotoi5 cotoi5 Buna, as vrea sa stiu ce costuri sunt pentru iesirea din indiviziune in instanta ? Si ce se intampla daca eu reclamantul nu-mi permit respectivele costuri? (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj maria-58 maria-58 am deschis un proces de partaj bunuri comune si mi s-a cerut ca la viitorul termen sa declar valoarea masei partajabile pentru a se stabili taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)