am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu
din acelasi lot de 6000 mp. s-au vandut si altor cumparatori loturi de teren, acum noi toti acesti cumparatori suntem in indiviziune, adica o strada intreaga
pentru intabulare trebuie sa ies din indiviziune
problema ar fi ca la proces : trebuie sa INDIC VALOAREA MASEI PARTAJABILE si sa achit taxa judiciara de timbru la valoarea indicata
nu inteleg logica acestei taxe.
Daca toti proprietarii sunt de acord cu acest lucru, puteti apela la institutia medierii, puteti face un acord de mediere cu privire la acest lucru, si tot in instanta la actiunea pe care o faceti depuneti alaturat acest acord de mediere, si veti primi o hotarare de expedient.
Daca deja aveti un proces pe rol, puteti cere instantei sa mergeti la mediere, iar in conformitate cu art. 63, alin. (2) din legea 192/2006: " Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia". In conformitate cu legea informarea cu privire la procedura medierii este gratuita.
Chiar daca este pe rol, puteti sa-i cereti judecatorului o "pasuire" pentru a va prezenta la un mediator si va intoarceti de acolo cu acordul semnat, iar daca ati dat banii, faceti apoi cerere sa-i recuperati. Aveti pe pagina www.cmediere.ro , tabloul mediatorilor, pe judete, etc. Cereti o informare gratuita , conform legii la un mediator si apoi hotarati.
Taxa timbru partaj
maria-58
am deschis un proces de partaj bunuri comune si mi s-a cerut ca la viitorul termen sa declar valoarea masei partajabile pentru a se stabili taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)