avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru conducere cu permis suspendat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru conducere cu permis suspendat art.86(2) din codul rutier

Cum pot afla cu ce rezolutie a plecat de la politie?
In acest moment a ajuns la Parchetul de pe langa judecatoria Brasov dupa 7 luni de stat la politie, si as dori sa aflu daca se incepe sau nu urmarirea penala si cand voi primi rezolutie de la parchet.
De asemenea as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru emiterea unei dovezi cu drept de circulatie, fiinca de la politie am inteles ca trebuie mentiune de la procuror in privinta asta.
Cel mai recent răspuns: adrian07ch , utilizator 20:31, 3 Septembrie 2010
Pe noi degeaba ne intrebati, pentru ca nu va putem raspunde la aceste intrebari.
Trebuie sa va adresati Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov si sa intrebati in ce stadiu se afla dosarul. Este bine sa fiti asistat de un avocat care sa stie exact ce sa intrebe.
La retinerea permisului de conducere vi s-a eliberat o dovada cu drept de conducere. Valabilitatea acestei dovezi se poate prelungi de catre politie cu avizul procurorului.
Succes!
Dovada eliberata in momentul incheieri dosarului penal mi-a fost data fara drept de circulatie conform regulamentului, am fost la seful politiei si a zis ca se poate da drept de circulatie doar cu mentiunea procurorului si ca nu stie daca a plecat de la politie cu rezolutie de neicepere a urmaririi penale. Dosarul s-a incheiat in 23.09.2007 si inca nu am primit nimic acasa, nu mi s-a oferit nici o informatie in afara de numarul dosarului cand am fost la parchet. De starea lui sau daca se incepe sau nu urmarirea penala n-au zis nimic. Intrebarea era cu as putea afla informatiile acestea si eventual ce mi-ar trebui pentru ca procurorul sa-mi dea drept de circulatie.
Mergeti la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov si formulati o cerere, in dublu exemplar, dintre care unul il depuneti la registratura Parchetului, pe exemplarul d.str. se trece nr. de inregistrare, daca nu va da acest nr, deoarece asa procedeaza uneori, le cereti sa vi-l spuna si il notati si cu data., pe exemplarul celalalt, ce ramane la d.str.,Succes Cererea se adreseaza Procurorului-sef, in care treceti datele personale, adresa... si mentionati nr. de dos. de urmarire penala, fapta pentru care ati fost cercetat si in final cereti sa va comunice stadiul cercetari penale, iar daca s-a finalizat cumva, in ce conditii.Succes.:slap:
Buna ziua!
Puteti cel mult sa aflati in ce stadiu este dosarul: daca mei este la politie, daca a plecat la parchet etc.
Solutia adoptata vi se va comunica, astfel veti putea sa o luati la cunostinta.
In privinta dovezii, puteti face o cerere la procurorul care se ocupa de caz si, daca el considera ca nu prezentati pericol, va elibera acordul sa circulati pe baza dovezii.
Cu stima,
av. Silviu Serban

Alte discuții în legătură

Retinere permis zmv1 zmv1 buna seara, de curand am fost implicata intr un accident rutier,soldat cu victime(trecere prin loc nepremis a unei persoane),mi a fost retinut permisul cu ... (vezi toată discuția)
Ce anume ar trebui sa scriu in cerere astfel incat procurorul sa imi elibereze o dovada de circulatie si in cat timp se solutioneaza un dosar penal? Nicolae2311 Nicolae2311 Buna ziua, am si eu o problema. Am fost oprit de un ag. de la politia rutiera care pretindea ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, mi-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere prelungire dovada AdrianBarbu AdrianBarbu Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. In urma cu 2 luni am atins usor pe trecerea de pietoni o doamna. Eu treceam pe culoarea verde si urma sa virez ... (vezi toată discuția)