avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce anume ar trebui sa scriu in cerere astfel incat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce anume ar trebui sa scriu in cerere astfel incat procurorul sa imi elibereze o dovada de circulatie si in cat timp se solutioneaza un dosar penal?

Buna ziua, am si eu o problema.
Am fost oprit de un ag. de la politia rutiera care pretindea ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, mi-a suspendat permisul pentru o perioada de 30 zile si mi-a eliberat o dovada valabila 15zile (pana pe 2 dec.2011).
Pe data de 30.11.2011(nedepasind termenul legal de depunre al contestatiei) am depus o plangere contraventionala la Judecatoria sectorului 1 si am cerut un certificat de grefa , s-a fixat termenul de judecata pe 16.05.2012 iar certificatul de grefa urma sa fie eliberat pe 6.12.2011 (deoarece pe 1 dec nu se lucra iar grefiera lucreaza martea si joia). Doamna de la registratura mi-a spus, la plecare, ca eu teoretic sunt in legalitate dar ca ma sfatuieste sa nu conduc. Am facut o alegere gresita si am condus , am fost prins pe data de 5.12.2011, mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat (initial ag. mi-a spus ca nu intocmeste dosar penal ci ca el doar constata si m-a pus sa scriu o declaratie cu cele intamplate) si mi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie.
Marti pe 6.12.2011 m-am prezentat la Tribunal sa imi ridic certificatul de grefa si am plecat spre Udriste sa imi ridic permisul, la ghiseu am aflat ca am dosar penal care a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 3 (pe raza sectorului unde fusesem oprit in data de 5.12.2011).
Vineri pe data de 9.12.2011 m-am prezentat la Parchet sa depun certificatul de grefa, in original, o cerere de eliberare a unei dovezi de circulatie si cerere de neinceperea urmariri penale.
Azi 16.12.2011 m-am prezenta din nou la Parchet sa depun o a-II-a cerere de dovada (presimteam ceva), dupa ce o depun ma grabesc la Udriste sa vad daca am primit raspun la cerera ulterioara, la ghiseul de dovezi de circulatie mi s-a prezenta o Rezolutie prin care s-a dispuns Respingerea Cererii de PRELUNGIRE a dovezii, lucru nementionat in cerere ,eu am cerut eliberarea unei dovezi de circulatie.


Va rog sa ma sfatuiti in acest caz, ce anume ar trebui sa scriu in urmatoarea cerere, astfel incat Dl. Procuror sa imi elibereze o dovada de circulatie si daca stie cineva cam in cat timp se da o incepere sau neincepere a urmaririi penale?


Multumesc frumos .

Alte discuții în legătură

Accident auto cu vatamare de persoane pe trotuar Juld5 Juld5 Va salut, Ieri am fost implicat intr-un accident oarecum usor pe trotuar, in calitate de sofer. Am inceput sa dau usor cu spatele, dar nu m-am asigurat, si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal accident cu victima unnoname unnoname Buna ziua, Scriu aici deoarece as dori sa fiu un pic indrumat pentru a-mi putea recupera dreptul de a conduce cat mai repede posibil deoarece imi castig ... (vezi toată discuția)
Cerere dovada de circulatie la procuror robert1107 robert1107 Buna ziua. Am o problema, de 5 luni stau si astept dupa rezultatele recalcularii si inca nu au venit, am fost astazi la udristei si am cerut sa mi se dea ... (vezi toată discuția)