avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cerere dovada de circulatie la procuror
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cerere dovada de circulatie la procuror

Buna ziua. Am o problema, de 5 luni stau si astept dupa rezultatele recalcularii si inca nu au venit, am fost astazi la udristei si am cerut sa mi se dea dovada de circulatie. Politistul care se ocupa de cercetare mi-a spus sa merg la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 1 si sa depun o cerere catre Procuror. Imi puteti da un exemplu de cerere, pentru eliberarea dovezii de circulatie pe perioada cercetarii penale? Si ce acte mai trebuie sa duc acolo.

Multumesc
Nu vi se va elibera o astfel de dovada.Restituirea permisului se poate face doar in cazul prevazut de art.219 din HG 1391/2006,in situatia in care veti fi trimis in judecata si condamnat permisul se anuleaza.
Art.219
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
Puteti depune la parchet o cerere de prelungire a dreptului de circulatie in baza art 111 al 6 din oug 195/2002.Actele necesare sunt buletinul si dovada.
@remus11:
Aveti dvs cunostinta de cineva care si-a prelungit dreptul de circulatie in caz de alcoolemie?Sau puteti sa-mi indicati un parchet din tara care a prelungit o dovada fara drept de circulatie?
In opinia mea alin.6 al art.111 se refera la dovezile care sant cu drept de circulatie,spun asta cel putin din experienta personala.
Aveti dvs cunostinta de cineva care si-a prelungit dreptul de circulatie in caz de alcoolemie?

La alcool tine foarte mult de optica judelui,dar nu este exclusa posibilitatea.

Sau puteti sa-mi indicati un parchet din tara care a prelungit o dovada fara drept de circulatie?


La parchet nu stiu, dar exista instante unde s-au prelungit.


In opinia mea alin.6 al art.111 se refera la dovezile care sant cu drept de circulatie,spun asta cel putin din experienta personala.

De fapt textul de lege se refera la dreptul de conducere,nu la dovada!
Si in ipoteza in care s-ar referi la dovada tot nu se poate sustine ca se aplica doar celor cu drept de circulatie,pentru ca insemna sa facem o distinctie care nu este prevazuta de lege.
Dle Remus nu vreau sa intru intr-o discutie care nu va avea nici o finalitate, sant multe opinii si putem sa facem multe comentarii fara rost, pana atunci va pot spune din experienta cazuistica personala ca nu am intalnit ca in situatie de alcoolemie si a unei dovezi fara drept de circulatie aceasta sa fie prelungita de procuror sau de instanta,si dosare pe art 87 din OUG 95/2002 am avut numeroase.Daca aveti ceva concret astept detalii cu interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie costel_dorofte2012 costel_dorofte2012 In luna iulie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier din vina mea pt ca nu am acordat prioritate, in urma accidentului a rezultat ranirea usoara a ... (vezi toată discuția)
Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)
Art. 336 vazut de oug 195/2002 reactualizat mihai2015a mihai2015a Poate fi solicitata prelungirea dreptului de a conduce, conform OUG 195/2002, art. 111, chiar si in cazul unor infractiuni prevazute de art. 336 NCP? (vezi toată discuția)