avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire mostenire

Buna seara,

Am o intrebare la dumneavoastra, sper sa reusiti sa ma ajutati.

Parintii mei sunt divortati, insa nu au facut partajul unui apartament. Acest apartament in urma acordului ambilor parinti as vrea sa-mi revina mie. Mama vrea sa-mi cedeze partea, tatal insa nu vrea, din motive iluzorii. Mentionez ca acesta a fost internat in repetate randuri la Spitalul Sf Obregia, cunoscut cu APP psihiatrice si internari anterioare la psihiatrie fiind prezentat cu un tablou psihopatologic dominant de neliniste psihomotorie, dispozitie depresiva, suicidara, insomnii mixte, instabilitate, irascibilitate, etc (pe rezultatul foii de observatie este incadrat la epicriza).
Va rog sa-mi spuneti daca acesta reprezinta un alibi pe care il pot folosi pentru revendicarea partii acestuia, ca tatal nu are deplinatatea judecatii in luarea deciziilor, in ciuda faptului ca pe buletinul de tratament la diagnostic este consemnat sub forma " tulburarea depresiva recurenta. Episod actual sever, fara simptome psihotice.."( rezultatul ultimei internari)

Astept cu maxim interes raspunsul vostru. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 03:58, 26 Aprilie 2011
Wow, dupa ce ca e bolnav, mai vreti sa ii si "revendicati" cota parte din imobil.
Legal, nu exista aceasta posibilitate.
Aveti putina rabdare sa il bagati in groapa si o sa il mosteniti dupa aceea.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
V-as fi fost recunoscatoare daca v-ati fi limitat in a raspunde din punct de vedere al competentelor dumneavoastra ca o profesionalista ce sunteti ci nu etic/moral/ social.
Atata vreme cat nu cunosteati detalii va rog frumos sa nu va dati cu parerea cu privire la aspecte adiacente problemei (asta ca un sfat pentru experientele viitoare).

O seara buna si intelepciune, din suflet va doresc.
constatarea starii de iresponsabilitate se poate consemna doar in urma unor investigatii ample medicale si prin instanta.Chiar daca ar fi iresponsabil,atat timp cat este in viata,partea tatalui dvs nu poate fi revendicata.
retineti: mostenirea opereaza doar pentru cauza de moarte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Sora bolnava psihic grav- gasirea unei solutii pentru internarea intr-o clinica de specialitate pe termen mai mare de o luna de zile Euroinvest Euroinvest Buna seara, Am o sora(este singura sora,mai mica in varsta de 39 ani) care s-a imbolnavit psihic din anul 2000.A inceput cu o criza ,o depresie de moment,care ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta dignosticul pus pe fuga la psihiatrie ? andreea1234566 andreea1234566 Buna ziua In luna iulie am avut niste probleme de sanatate . Lucram in Marea Britanie si locuiam cu partenerul meu cu care eram impreuna de foarte mult timp. ... (vezi toată discuția)