am incercat si cu medierea.mediatorul s-a prezentat acasa la persoana cealalta,aceasta a spus ca va veni la mediere cu 2 variante.de impartire teren.
meditind eu,din moment ce eu platesc medierea,eu i-am oferit bransamente ca sa terminam cu circul,ii dau teren ca sa fie cu 1 m latime fiind asa configuratia terenului incit ii si cedez,ea nu vrea intabulare tot eu o sa fac,etc.,mi se pare normal,avind in vedere ca eu platesc si medierea, sa se medieze propunerile mele,adica variantele mele.
variantele celuilalt sa se medieze cind va plati el.propunerile mele la medierea pe banii mei .
nu gasiti ca asa e corect??
stiu ca mediere teoretic,se plateste de amindoi.la calendele grecesti s-ar mai rezolva ceva(adica prin justitie) daca am plati amindoua partile.de a ceea am platit eu si s-a mentionat.in proces verbal.
prin mediere solutia de rezolvare a conflictului apartine partilor. Asadar variantele propuse de dvs. nu trebuie sa fie acceptate de mediator ci de celalata parte... Mediatorul va poate ajuta sa va faceti cunoscute aceste solutii.
@guvernator m... are perfecta dreptate. mediatorul are rolul de a facilita intelegerea partilor si nu de a da solutii in conflictul dintre acestea. prin contractul de mediere incheiat, mediatorul se obliga sa puna la dispozitia partilor un spatiu de discutii adecvat, sa conduca discutiile catre obtinerea unei solutii care sa fie a partilor, logistica necesara....
multumesc frumos:):)
la calculul terenului,mediatorul doreste un tip de calcul cu care eu nu sunt de acord.
eu vreau sa propun calculul meu,sa fiu ascultata de cealalta parte si sa am feed-back.
e posibil ca cealalta parte sa vina cu alt fel de a calcula.si eu ascult si raspund.
pot sa ii atrag atentia mediatorului sa ne lase sa prezentam calculele noastre si sa stie modul nostru de calcul,nu sa impuna el,mi se pare firesc,nu gasiti??
Nu-mi vine sa cred ca un mediator autorizat in cond. legii 192/2006 va impune d-voastra solutia. Sunteti sigur ca l-ati luat din Tabloul mediatorilor de pe pagina www.cmediere.ro?
Pentru ca tot mediere, dar in cond. altei legi, mai fac si avocatii si numai in aceasta situatie, teoretic, v-ati putea intalni cu astfel de situatie! Ei au voie sa propuna solutii, sa prezinte solutiile legale, etc, etc.
Si a 2-a problema ar fi ca pe data de 24.04.a.c. scriati: "am ajuns la intelegere prin mediator pentru iesirea din indiviziune.in intelegere am scris ca fac eu gardul.
anunt primaria?", si vin sa va intreb acum, daca deja ati ajuns la o intelegere in prezenta mediatorului cu partea, acum cum vine treaba ca mediatorul va impune solutia? Sau nu am inteles eu bine?!
eu am tinut post si n-am baut.deci,doamna este autorizata.daca am scris mediator,mediator este.nu instalator,fabricant de usturoi sau altceva.
la punctul 2 ati inteles bine.
dar nu inteleg de ce v-a crescut tensiunea.