avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume titular contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume titular contract vanzare-cumparare

S-a cumparat un imobil pe numele de fata al unei persoane , iar contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat pe acel nume. In urma casatoriei , persoana respectiva a luat numele sotului.
1. Ce trebuie sa faca pentru ca , contractul sa fie schimbat cu numele actual si sa fie trecuti in contract ambii soti ca si proprietari cu drepturi egale ? Trebuie apelat si la Cartea Funciara , sau numai la un notariat , si cam cat ar trebui platite taxele ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 14:33, 23 Iulie 2018
Fiind bun dobandit inaintea casatoriei, acest imobil este bun propriu al sotiei, iar in cazul in care se va pune problema unui divort acest bun nu va intra in masa de partaj bunuri comune.
Daca doriti ca acest bun sa fie bun comun al sotilor, atunci trebuie sa vindeti sotului dumneavoastra 1/2 din imobil.
Buna dimineata .
Bunurile cumparate de soti ,inainte de casatorie ,sunt proprietatea lor , individuala, nu comuna a ambilor soti .
Pentru a putea sa apara ambii soti in actul de proprietate,sotul proprietar poate dona o parte celuilat sot,avand in vedere ca din ce cunosc , vanzarile intre soti ,sunt interzise .Bineanteles,donatie care poate fi revocabila ulterior .
Marius Bote .
Cu alte cuvinte donatia poate fi revocata ulterior de catre donator - iar in ce priveste primul raspuns se poate vinde 1/2 din imobil ??? Parca in Codul Civil se spune ca sunt interzise contractele de vanzare-cumparare intre soti !?
Pe contractul de vanzare cumparare nu se mai opereaza schimbarea numelui proprietarului, dovada se va face cu certificatul de casatorie, atunci cand situatia o va cere; la cartea Funciara se poate opera schimbarea prezentand o copie legalizata de pe certificatul de casatorie si o taxa de 60 lei. Intr-adevar, vanzarea intre soti nu este permisa, bunul dobandit inaintea casatoriei reprezinta bun propriu al celui care l-a dobandit. Se poate face donatie, dar poate fi revocata oricand de catre donator.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Buna ziua

Alte discuții în legătură

Adaugare sotie pe contract apartament Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Acum un an am cumparat un apartament dar nu eram casatorit cu logodnica cu care m-am casatorit anul acesta in Iulie, motiv pentru care la vremea ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil între soți. este aceasta o soluție pentru ca imobilul să ajungă în final doar la copilul din a doua căsătorie? liabali liabali Buna ziua, vreau sa știu dc se poate sa vândă soțul meu partea lui din casa , mie, soției. Mai are un copil din alta căsătorie și vrem ca sa rămână ... (vezi toată discuția)
Terenul lui. casa noastra? bluess bluess buna ziua, un ajutor de la specialisti, va rog. Sotul meu are un teren cumparat inainte de casatoria noastra. Anul acesta vrem sa ne facem casa pe acel teren. ... (vezi toată discuția)