avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filmare camera ascunsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filmare camera ascunsa

Salutare!
Sunt legale, filmarile cu camera ascunsa ?
Sunt acceptate in instanta, fotografiile si filmarile cu camera ascunsa ?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
arakys, utilizator
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 22:23, 26 Aprilie 2011
in penal sigur nu sunt admise deoarece nu indeplinesc prevederile CPP.
... si care ar fi prevederile CPP, referitor la intrebarea mea ?
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
arakys, utilizator
Art. 65 alin. 2 din C. proc. pen. prevede ca "La cererea organului de urmarire penala ori a instantei de judecata, orice persoana care cunoaste vreo proba sau detine vreun mijloc de proba este obligata sa le aduca la cunostinta sau sa le infatiseze."
Art 67 C. proc. pen prevede: "In cursul procesului penal partile pot propune probe si cere administrarea lor.
Cererea pentru administrarea unei probe nu poate fi respinsa, daca proba este concludenta si utila.
Admiterea sau respingerea cererii se face motivat."
Codul de procedură penală prevede și:
Articolul 91^6
(1) Mijloacele de probă prevăzute în prezenta secțiune pot fi supuse expertizei la cererea procurorului, a părților sau din oficiu.
(2) Înregistrările prevăzute în prezenta secțiune, efectuate de părți sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terții. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare art 320 ind 1 cod proc penala ralucagogiltan ralucagogiltan ce concluzii poate sa puna partea vatamata constituita parte civila in situatia in care inculpatul, desi in cursul urmaririi penale nu a recunoscut faptele, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio ContSters101235 ContSters101235 Buna ziua. Stiu ca inregistrarile audio nu sunt admise ca probe in instanta. Intrebarea mea este: S-ar putea folosi aceste inregistrari in cursul anchetei ... (vezi toată discuția)
Probe in instanta cattie cattie Doresc sa stiu si eu daca este tardiv sa depun proba cu inscrisuri intr-un dosar penal la prima infatisare sau trebuie sa depun inscrisurile ... (vezi toată discuția)