avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei pentru perioada lucrata in acord ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei pentru perioada lucrata in acord global

Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti daca mai este valabila legea pentru care as putea depune cerere de recalculare a pensiei pentru perioada lucrata in acord global?
Am cunostinte care au facut aceasta cerere , unora li s-a aprobat marirea, altora nu. De fapt nu este aceeasi lege pentru toti ?
In al doilea rand cum ar fi corect de facut cererea catre casa de pensii? La ce lege sa fac referire ?

Cu multumiri ,
Adriana
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:44, 27 Aprilie 2011
Adriana68 a scris:
Imi cer mii de scuze pentru faptul ca am spus institut. , este vorba despre fabrica, unde tatal meu a fost electrician si in mare parte a lucrat in acord global.

Nu are importanta unde a lucrat tatal dvs., in privinta valorificarii veniturilor realizate in acord global legea nu distinge dupa locul de munca. Acolo unde legea nu distinge nici interpretul sau nu poate si nu are voie sa distinga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie getabotea getabotea Buna ziua Perioada lucrata in proiectare, pentru dreptul la pensie instanta dispune luarea in considerare a veniturilor suplimentare mentionate in adeverinta ... (vezi toată discuția)
Venituri care se iau in calcul la stabilirea punctului de pensie bellefille bellefille La stabilirea punctului de pensie se iau in calcul si formele de retribuire in acord.participarea la beneficii,premiile,al 13-lea salariu?Mai este in vigoare ... (vezi toată discuția)
Luarea in calcul a veniturilor realizate anterior anului 2000 dinii dinii Buna, Persoana juridica la care am lucrat este obligata prin legislatie sa-mi dea o adeverinta / act din care sa reiasa contributia mea catre Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)