avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... case construite abuziv
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

case construite abuziv

Cineva a ridicat 2 nivele la o casa( acum nelocuita ), cred ca abuziv dupa felul constructiei care e degradata si poate sa cada oricand pe casa mea. Cui trebuie sa ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 10:34, 26 Aprilie 2011
In primul rand la primarie la urbanism/autorizatii in constructii sa vedeti daca are sau nu acte pentru asa ceva. Daca nu are autorizatii mergeti mai departe la serviciul disciplina in constructii(tot in cadrul primariei).
LEGE Nr. 50 din 29 iulie 1991 *** Republicată
privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

Art. 27
(1) .......primarii şi organele de control din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale ........ au obligaţia să urmărească respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcţii în cadrul unităţilor lor administrativ-teritoriale şi, în funcţie de încălcarea prevederilor legale, să aplice sancţiuni sau să se adreseze instanţelor judecătoreşti şi organelor de urmărire penală, după caz.
Art. 29
(1) Controlul statului în amenajarea teritoriului, urbanism şi autorizarea executării lucrărilor de construcţii se exercită de Inspectoratul de Stat în Construcţii, pe întregul teritoriu al ţării, şi de inspectoratele teritoriale ale acestuia, care dispun măsurile şi sancţiunile prevăzute de prezenta lege.

In concluzie, este necesar sa depuneti, concomitent, sesizari la primaria localitatii pe teritoriul careia s-a executat constructia si la Inspectoratul teritorial in Constructii, ambele cu numar de inregistrare, si sa pastrati cate un exemplar inregistrat al sesizarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire socrate111 socrate111 buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre primarie, in ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate acoperiș minion minion Buna ziua, am reclamat la inspectoratul in constructii pe vecinul de de la partier( eu locuind la et. 1) intrucat acesta a efectuat o modificare la acoperisul ... (vezi toată discuția)
Ridicare bloc fara autorizatie de constructie Andreas111 Andreas111 Buna seara, Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in ... (vezi toată discuția)