avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DIRECTORUL ECONOMIC POATE INTOCMI SITUATIA FINANCIARA ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DIRECTORUL ECONOMIC POATE INTOCMI SITUATIA FINANCIARA ANUALA?

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si sa-mi transmiteti daca directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie poate " intocmi " situatiile financiare anuale si raportarile contabile, avand in vedere dispozitiile art. I, pct. 26 si 33 din OUG 37/2011, care modifica legea contabilitatii nr. 82/1991 si de asemenea care este definitia " total active " avand in vedere dispozitiile aceleiasi ordonante de urgenta a guvernului, art. I, pct. 7.

Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:15, 30 Aprilie 2011
În condiţiile actuale da le poate întocmi. Dar şi înainte directorul economic dacă era contabil autorizat putea să realizeze aceste situaţii
nici inainte, nici acum directorul economic cu studii superioare economice nu trebuia/nu trebuie sa fie "contabil autorizat" (de cine?!!!) pentru intocmire situatii financiare anuale.
Are dreptate @gigelin. Directorul economic sau contabilul sef, absolvent cu studii superioare, in calitate de angajat cu contract individual de munca poate intocmi si semna bilantul contabil.

OUG 37 din 2011 nu a modificat Legea 82 din 1991 din acest punct de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate semna bilantul contabil? cristinamanu cristinamanu Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Daca o firma are angajat un contabil ( dar fara studii superioare), iar administratorul are studii economice superioare, ... (vezi toată discuția)
Semnatura situatii financiare anuale mihaela_r mihaela_r Buna seara, In cazul unui srl cu 2 administratori, o cifra de afaceri anuala de pana la echivalentul in lei a 50.000 euro si fara contabili poate semna ... (vezi toată discuția)
Pot semna bilanțul daca am studii economice superioare cu licenta? tatiana1 tatiana1 Buna ziua, am studii economice superioare cu licenta si ma angajez pe post de director economic .Pot semna bilantul si raportarile semestriale? In Legea ... (vezi toată discuția)